13 Μαΐου 2015

Κυβέρνηση:" Διαπραγμάτευση τέλος ! Οτι δώσαμε, δώσαμε.Πολιτική λύση ή ρήξη" !




Σκληραίνει η κυβέρνηση την στάση της στην διαπραγμάτευση και μετά την λήξη του κυβερνητικού συμβουλίου ξεκαθαρίζει στους δανειστές ότι οι συζητήσεις στο τεχνικό επίπεδο έφτασαν στα όρια τους και το λόγο έχουν οι πολιτικοί ηγέτες.
Οπερ σημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πλέον καμία υποχώρηση από ελληνικήςπλευράς και αν δεν δεχθούν πολιτική λύση οι δανειστές "κλείνοντας" τα μάτια σε κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις, τότε πάμε σε ρήξη.

«Ό,τι ήταν δυνατό να συμφωνηθεί με τα τεχνικά κλιμάκια συμφωνήθηκε. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συμβιβασμού. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα σύγκλισης σε αυτό το επίπεδο. Συνέχιση των συζητήσεων με τους τεχνοκράτες σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε κι άλλο πίσω εμείς και να δεχθούμε όλες τις θέσεις τους, χωρίς να διατηρούμε κόκκινες γραμμές και χωρίς καμία δική τους υποχώρηση.

Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να πάει άλλο» λένε υπουργοί, που συμμετείχαν στην πολύωρη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου της Τρίτης, αλλά και της Τετάρτης, που ξεκίνησε στις 18:00 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου και ολοκληρώθηκε στις 11 το βράδυ.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση διακόπτει ουσιαστικά τις συζητήσεις στο τεχνικό επίπεδο και επιδιώκει να τις μεταφέρει σχεδόν αποκλειστικά στο πολιτικό, αποφεύγει να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά και να δυναμιτίσει το κλίμα.

Γι’ αυτό έσπευσε δηλαδή να καταβάλει τη δόση προς το ΔΝΤ, αλλά και να μην συζητήσει στη χθεσινή συνεδρίαση το θέμα του δημοψηφίσματος ή των εκλογών.
Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να στείλει το μήνυμα στους εταίρους ότι επιδιώκει ειλικρινά μία λύση, αρκεί όμως αυτή να είναι αμοιβαία επωφελής και όχι μία ταπεινωτική συμφωνία.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει σε νέα βάση τις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να υπερασπίσει τις «κόκκινες γραμμές» σε κρίσιμα θέματα, μετά τη διαπίστωση της πλειοψηφίας των υπουργών ότι η συζητούμενη συμφωνία είναι μάλλον ετεροβαρής και αρκετά «βαριά» για να περάσει, όχι μόνο ή κυρίως από την κοινοβουλευτική ομάδα – εκεί είναι το μικρότερο πρόβλημα εκτιμούν συνεργάτες του πρωθυπουργού – αλλά από την κοινωνία.

Κυρίως, δε, επειδή πολλά από τα μέτρα που συζητούνται ακόμα κι όταν δεν είναι κοινωνικά άδικα, έχουν και υφεσιακό χαρακτήρα, όπερ σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα κληθεί να διαχειριστεί μία αδιέξοδη κατάσταση στην οικονομία και τον ίδιο φαύλο κύκλο που αντιμετώπισαν οι προηγούμενες.

«Πρέπει τώρα να αποφασίσουν οι ηγέτες. Οι διαφορές είναι πολιτικές. Εμείς δεν κάνουμε άλλο πίσω. Διανύσαμε το δρόμο που μας αναλογούσε και άρα οφείλουν και οι άλλοι να κάνουν με τη σειρά τους το ίδιο» συμπληρώνουν.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε στο κυβερνητικό συμβούλιο της Τρίτης ότι «κάναμε όσα βήματα μπορούσαμε προς την συμφωνία, τώρα είναι η σειρά των εταίρων» και πρόσθεσε ότι «παραμένουν οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης για εργασιακό και ασφαλιστικό, πρέπει να προστατευθεί η λαϊκή οικογένεια».

«Η ελληνική πλευρά, μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί στο ακέραιο σε όσα προβλέπει η απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Έχει κάνει όσα περισσότερα βήματα είναι δυνατόν να γίνουν προς τη πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων, δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό στις διαδικασίες, στους νόμους και στο πλαίσιο λειτουργίας της ευρωζώνης. Τώρα είναι η σειρά και των εταίρων να κάνουν τα απαραίτητα βήματα προκειμένου και αυτοί να αποδείξουν έμπρακτα το σεβασμό τους στη δημοκρατική ετυμηγορία των λαών, εντός του κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα.

Υπό αυτό το πρίσμα η ελληνική πλευρά προετοιμάζει το έδαφος να θέσει το πρόβλημα στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρίγα στο τέλος της άλλης εβδομάδας.
Επιδιώκει έτσι να προσδιοριστεί ένα νέο πλαίσιο που θα επιτρέψει τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών δρουν με βάση μία πολιτική εντολή από τις ηγεσίες. Η εντολή αυτή πρέπει πια να αλλάξει γιατί δεν υπάρχει άλλο περιθώριο συζήτησης» λέει κορυφαίος υπουργός.

Κυβερνητική πηγή αναφέρει ότι έτσι κι αλλιώς στο περιθώριο της συνόδου θα γίνουν επαφές του κ. Τσίπρα με άλλους ηγέτες, αλλά η ελληνική κυβέρνηση θέλει να το θέσει και επίσημα στην ατζέντα της συζήτησης. Ο πρωθυπουργός θα έχει για το λόγο αυτό στο ενδιάμεσο διάστημα τηλεφωνικές επικοινωνίες με ηγέτες και παράγοντες  της ΕΕ.



 defencenet.gr

Απόφαση βόμβα του ΣτΕ: Οι πολίτες μπορούν να κατάσχουν χρήματα από την εφορία!


Απόφαση βόμβα του ΣτΕ: Οι πολίτες μπορούν να κατάσχουν χρήματα από την εφορία!
Μια απόφαση που προκαλεί αίσθηση και ανατρέπει τα δεδομένα εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο αποφάνθηκε πως οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να κατάσχουν χρήματα από την εφορία!

Συγκεκριμένα, η 7μελής σύνθεση του ΣΤ΄ Τμήματος του ΣτΕ, με την υπ’ αριθμ’ 819/2015 απόφασή της, έκρινε ότι είναι επιτρεπτή η κατάσχεση κινητής περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου, όπως είναι τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία των ΔΟΥ, αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργείται κίνδυνος ανατροπής της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, με πρόεδρο τον κ. Αθανάσιος Ράντο και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας κ. Μαρία Καραμανώφ, έκρινε ότι ήταν νόμιμη η κατάσχεση του ποσού των 22.800 ευρώ που είχε επιδικαστεί σε πολίτη λόγω του τραυματισμού του από στρατιωτικό αυτοκίνητο.
Το ποσό αυτό επιδικάστηκε από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια ο άτυχος τραυματίας κοινοποίησε στο Δημόσιο την δικαστική απόφαση προς εκτέλεση, αλλά το Δημόσιο δεν συμμορφώθηκε.

Έτσι, ο πολίτης με έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης κινητών πραγμάτων, κατάσχεσε μέσω δικαστικού επιμελητή το ποσό των 22.800 ευρώ από το ταμείο της ΔΟΥ Ενσήμων Αθηνών.
Αμέσως, το ελληνικό Δημόσιο άσκησε ανακοπή κατά της αναγκαστικής κατάσχεσης και πρόβαλε ότι ήταν παράνομη η κατάσχεση των εσόδων από τη διαχείριση ενσήμων, γιατί πρόκειται για δημόσια περιουσία αφιερωμένη στην εκπλήρωση δημοσίων σκοπών (κρατικός προϋπολογισμός).
Ωστόσο, το ΣτΕ σημειώνει ότι «από το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, το οποίο επιτάσσει τη συμμόρφωση προς τις δικαστικές αποφάσεις, σε περίπτωση εκδόσεως δικαστικής αποφάσεως η οποία υποχρεώνει το Δημόσιο σε συμμόρφωση και εφ' όσον η υποχρέωση αυτή συνίσταται στην καταβολή χρηματικού ποσού, ο ιδιώτης διάδικος δύναται, για την ικανοποίηση της απαιτήσεως του, να χρησιμοποιήσει τα μέσα αναγκαστικής εκτελέσεως κατά του Δημοσίου και, ειδικότερα, να προβεί στην αναγκαστική κατάσχεση ταμειακών διαθεσίμων, χρημάτων δηλαδή του Δημοσίου, στην οικεία οικονομική υπηρεσία».

Και αυτό γιατί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (νόμος 3068/2002) «στην περιουσία του Δημοσίου, στην οποία και μόνον επιτρέπεται να γίνει αναγκαστική κατάσχεση, περιλαμβάνονται και τα χρηματικά διαθέσιμα του Δημοσίου, ανεξάρτητα από την πηγή από την οποία προέρχονται».
Παράλληλα, το ΣτΕ επικύρωσε την εφετειακή απόφαση που έκρινε ότι δεν είναι ακατάσχετα το σύνολο των χρημάτων που βρίσκονται στα ταμεία των ΔΟΥ, επειδή αποσκοπούν στην πληρωμή των εγγεγραμμένων στο ετήσιο προϋπολογισμό δαπανών και ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα δικαστικής προστασίας το οποίο εμφανίζεται με την μορφή αναγκαστική κατάσχεσης κινητής περιουσίας.

Όπως υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας για «να υπερκαμφθεί το συνταγματικά προστατευμένο συνταγματικό δικαίωμα της δικαστικής προστασίας απαιτείται επιπλέον να δημιουργείται κίνδυνος ανατροπής της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού ως προς την εκπλήρωση των δαπανών», όμως τον τελευταίο αυτό ισχυρισμό δεν τον προέβαλε το Δημόσιο. καταλήγει το ΣτΕ.
Τελικά, απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης του Δημοσίου κατά της εφετειακής απόφασης και νομιμοποιήθηκε η κατάσχεση.




kontranews.gr

Βαρουφάκης: Οι δανειστές, μας πιέζουν να κατεβάσουμε όλους τους μισθούς στα 700 ευρώ!


Δήλωση-βόμβα από τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος κάνει λόγο για αδίστακτη στάση των "εταίρων"(τοκογλύφων) στη διαπραγμάτευση. Πώς σχολίασε τη δήλωσή του για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση τον Ιανουάριο
Picture 0 for Βαρουφάκης: Μας ζητούν να κατεβάσουμε όλους τους μισθούς στα 700 ευρώ!
Σε μία ακόμα δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με συγκεντρωμένους εφοριακούς έξω από το ΥΠΟΙΚ, αποκάλυψε ότι οι δανειστές πιέζουν για εξίωση όλων των μισθών του δημοσίου προς τα κάτω, στα 700 ευρώ.
«Η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο και επισφαλές σημείο της. Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε όλοι μαζί να κλείσει. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τη δυνατότητα- το ξέρετε αυτό- όχι μόνο να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά να κρατήσουμε σε μια ισορροπία και αυτά τα οποία έχουν ήδη λυθεί. Όταν θα κλείσουμε τη διαπραγμάτευση θα κάτσουμε και θα το συζητήσουμε», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.
Ο ίδιος έκανε λόγο για αδίστακτη στάση από τους εταίρους στη διαπραγμάτευση. «Ξέρετε ποιο επιχείρημα ακούμε κάθε μέρα στις διαπραγματεύσεις για σας; Ότι έχουν δίκιο για την εξομάλυνση και την εξίσωση των μισθών. Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700. Αυτό μας λένε. Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Την άποψή μας την ξέρετε. Θα την πω άλλη μια φορά: αυτός ο δυισμός, η αντιμετώπιση των παλαιοτέρων με τόσο διαφορετικό τρόπο από τους νέους αποτελεί όχι μόνο αδικία, αλλά και βαθιά πηγή αναποτελεσματικότητας για το φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Άρα έχουμε ακριβώς την ίδια άποψη. Το ερώτημα είναι πώς θα λειτουργήσουμε συνολικά και συλλογικά ώστε να λύσουμε το πρόβλημα87, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση εφοριακού για το εάν έχει εμπιστοσύνη και εάν στηρίζει τους εφοριακούς υπαλλήλους, τόνισε: «Απολύτως. Δεν μπορώ να είμαι Υπουργός Οικονομικών εάν δεν στηρίζομαι στους εφοριακούς. Το λέω δυνατά. Και επιτέλους στην Ελλάδα- όχι μόνο για τους εφοριακούς, αλλά και συνολικότερα- πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας. Είναι αδύνατο να συνεχίσουμε ως χώρα όταν λοιδορούνται άνθρωποι ως ένοχοι προ της αποδείξεως της ενοχής τους. Οπότε αυτό ισχύει για όλους και όσον αφορά το δικό μας Υπουργείο πρέπει να ισχύει 100 φορές πιο πολύ, γιατί εδώ βασίζονται τα φορολογικά έσοδα, τα έσοδα του κράτους. Θα σας δούμε την επόμενη εβδομάδα».

Σε ρώτηση δημοσιογράφου για φράση του «Μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;», είπε: «Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά. Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα «Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;» και λέω «δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο». Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο... «χτύπα ξύλο». Αλλά μην παίρνουμε το «τόσο» και το κάνουμε «τόσο».





voria.gr

Στρατούλης: «Να πάμε και να πάρουμε χρήματα απο τους BRICS χωρίς μνημόνια»

Μιλώντας στον Real FM, ο Δημήτρης Στρατούλης είπε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να απευθυνθεί και στούς BRICS: «Αν χρειαστεί να ζητήσουμε χρηματοδότηση και μας τη δώσουν με ευνοϊκούς όρους και χωρίς μνημόνια και χωρίς όρους υποταγής της πατρίδας μας και μας δανείσουν όπως δανείζεται μια κανονική χώρα, γιατί πρέπει να το αποκλείσουμε; Είναι μια δυνατότητα που είναι και αυτή στο τραπέζι. Η χώρα μας έχει εναλλακτικές δυνατότητες πάρα πολλές και ρευστότητας και χρηματοδότησης και αποδείχθηκε αυτήν την εβδομάδα, εκεί που έλεγαν ότι δεν υπάρχει τίποτα».



Στην πρόσκληση της Ρωσίας να ενταχθεί η Ελλάδα στην επενδυτική τράπεζα των χωρών BRICS (Ρωσίας, Κίνας, Βραζιλίας, Ινδίας, Νότιας Αφρικής) αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Στρατούλης είπε πως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ως μια εναλλακτική λύση.
«Η χώρα μας έχει εναλλακτικές δυνατότητες και ρευστότητας και χρηματοδότησης» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
«Ακόμα και εκεί, αν χρειαστεί να ζητήσουμε χρηματοδότηση και μας τη δώσουν με ευνοϊκούς όρους και χωρίς μνημόνια και χωρίς όρους υποταγής της πατρίδας μας, και μας δανείσουν όπως δανείζεται μια κανονική χώρα, γιατί πρέπει να το αποκλείουμε; Είναι μία δυνατότητα που είναι και αυτή στο τραπέζι», πρόσθεσε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου, σύμφωνα με την οποία «βρισκόμαστε μεταξύ εκβιασμού και κακής συμφωνίας», ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε:
«Η εκτίμησή μου είναι ότι από τη στιγμή που επιμένουμε στις κόκκινες γραμμές μας και κυρίως από τη στιγμή που επιμένουμε ότι η όποια συμφωνία θα πρέπει να μην αναιρεί και να μην ακυρώνει τις βασικές πλευρές του προγράμματός μας, παρά τους εκβιασμούς, παρά τις πιέσεις και με τη στήριξη του ελληνικού λαού, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Επομένως το δίλημμα ή σας εκβιάζουμε να υπογράψετε ή συνεχίζουμε την πιστωτική ασφυξία, νομίζω σε ένα τέτοιο δίλημμα δεν πρέπει να μπει και δεν μπαίνει η κυβέρνηση».

«Εκτίμησή μου είναι επίσης ότι οι βασικές μας προγραμματικές δεσμεύσεις και για τον ΕΝΦΙΑ και για τον ΦΠΑ πρέπει να τηρηθούν. Και από εκεί και πέρα, μένουν οι μέρες που μένουν για να διαπραγματευτούμε και να εξασφαλίσουμε μία συμφωνία που δεν θα μας οδηγήσει σε ταπεινωτική υποταγή αλλά θα ανοίγει δρόμους ελπιδοφόρους –τουλάχιστον θα δίνει κάποιες θετικές διεξόδους για τον λαό και την πατρίδα», πρόσθεσε ο Δημήτρης Στρατούλης.





Ποια είναι η καναδική εταιρία που είδε τη μετοχή της να εκτοξεύεται λόγω… δραχμής


Ποια είναι η καναδική εταιρία που είδε τη μετοχή της να εκτοξεύεται λόγω… δραχμής
Ονομάζεται… Fortress Paper ωστόσο ελάχιστοι την γνωρίζουν καθώς πρόκειται για μια καναδική εταιρεία ειδικεύεται στην χαρτονομισμάτων και χρεόγραφων.
Ωστόσο οι φήμες που έκαναν την εμφάνισή τους στο διεθνή τύπο για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή ήταν αρκετές για να εκτινάξουν τις μετοχές της εταιρίας στα… ύψη.
Σύμφωνα με το οικονομικό σάιτ Zero Hedge, μέσα σε πέντε ημέρες αυτή η εταιρεία (και η θυγατρική της Landqart, κορυφαία εταιρεία παραγωγής τραπεζογραμματίων και χρεογράφων) είδε τις μετοχές της να εκτινάσσονται κατά 74%, αγγίζοντας το υψηλό 15μήνου. Πώς ακριβώς συνδέεται με την Ελλάδα; Η καλύτερη απάντηση μπορεί να τη δώσει το... 2012.
Πριν από τρία χρόνια, τότε που είχαν ενταθεί οι φήμες για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η μετοχή της εταιρείας είχε και πάλι εκτιναχθεί, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης που βρισκόταν στο απόγειό της, είχε δεχθεί μεγάλες παραγγελίες για χαρτονομίσματα.
Τότε, το γεγονός αυτό είναι ταυτιστεί με τις ενδείξεις ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από την Ευρωζώνη και θα την ακολουθούσαν η Ισπανία και η Ιταλία.



kontranews.gr

Τα δώρα της φύσης : 11 βότανα για αδυνάτισμα!



Τα βότανα είναι τα δώρα εκείνα που μας χάρισε απλόχερα η  φύση, σαν ένα ωφέλιμο συμπλήρωμα μιας ισορροπημένης διατροφής που θα μας εξασφαλίσει τις προυποθέσεις για την άρτια υγεία μας. Υπάρχουν όμως και κάποια βότανα, που εκτός των άλλων πολύτιμων συστατικών τους, μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια κιλών και στη διατήρηση ενός καλοφτιαγμένου σώματος αν τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Φυσικά τα βότανα από μόνα τους δεν κάνουν θαύματα και δε μπορεί κάποιος να αδυνατίσει μόνο με αυτά χωρίς να προσέξει τη διατροφή του, τη φυσική του δραστηριότητα και γενικότερα τον τρόπο ζωής του.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα 10 αυτά βότανα που αδυνατίζουν:

Πράσινο τσάι : Ο βασιλιάς!
Νέες ευεργετικές ιδιότητες από την κατανάλωση πράσινου τσαγιού για την υγεία μας έδειξαν πρόσφατες επιστημονικές μελέτες. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σωματικού βάρους!
Οι θερμογενετικές ιδιότητες του τσαγιού και η ικανότητα του να διεγείρει τις καύσεις και την οξείδωση του λίπους οφείλονται όχι μόνον στην περιεχόμενη καφεΐνη αλλά, κυρίως, στις κατεχίνες. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού επιτυγχάνει επίσης να περιορίσει το βάρος που πιθανόν επανακτά κανείς μετά το τέλος μιας δίαιτας. Η κατανάλωση τσαγιού με υψηλή περιεκτικότητα σε κατεχίνες για τρεις μήνες (690 mg/ημέρα) συνοδεύεται από απώλεια βάρους, μείωση της περιμέτρου της μέσης (μείωση λόγου περιμέτρου μέσης/ περιμέτρου γλουτών), μείωση του συνολικού λίπους και συνεπώς αλλαγή της κατανομής του σωματικού λίπους.
Δοσολογία: Χρησιμοποιούμε ένα σακουλάκι τσαγιού (2-4 γραμμάρια / 1-2 κουταλιές γλυκού) για κάθε φλιτζάνι. Αφού βράσουμε το νερό, το αφήνουμε να «σταθεί» για περίπου 3 λεπτά. Χύνουμε κατόπιν το ζεστό νερό στο φλιτζάνι με το σακουλάκι και το αφήνουμε για άλλα περίπου 3 λεπτά. Αφαιρούμε το σακουλάκι και αφήνουμε το τσάι μας να κρυώσει για 3 ακόμα λεπτά.
Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι σχετικές μελέτες και έρευνες δεν έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένη συνιστώμενη δοσολογία. Λόγω της καφεΐνης που περιέχει, η υπερβολική κατανάλωση ενδέχεται να έχει αντίστροφα αποτελέσματα για κάποιους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει ο καθένας μας να ανακαλύψει το μέτρο του. Μια καλή πρακτική για αρχή, είναι η αντικατάσταση του καφέ που πίνουμε καθημερινά με πράσινο τσάι, περίπου δηλαδή στα 2-3 φλιτζάνια την ημέρα.

-Λουΐζα : το πιο διάσημο βότανο για αδυνάτισμα
Η Λουΐζα είναι από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα βότανα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, συμβάλλει στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, στον έλεγχο της όρεξης και στη διούρηση - γι' αυτό και είναι μια άριστη επιλογή για όσους υποφέρουν από κατακράτηση υγρών.
Οι ευεργετικές της ιδιότητες βοηθούν στην αποτοξίνωση και την αποβολή των περιττών υγρών από τον οργανισμό αλλά και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Εκτός των άλλων είναι και χωνευτική. Αποφύγετέ την όσοι έχετε υπόταση, καθώς επειδή είναι διουρητική, μειώνει την πίεση.
Δοσολογία: 1-2 κουταλάκια ή 5-6 φύλλα για ένα φλιτζάνι νερό. Μπορείτε να πιείτε 2-3 φλιτζάνια την ημέρα

-Φασκόμηλο: για τα περιττά υγρά
Το φασκόμηλο εκτός του ότι συμβάλλει στην απώλεια κιλών, ενεργοποιώντας το μεταβολισμό, είναι γευστικό, αρωματικό και βοηθά στην αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα.
Δοσολογία: Βράζετε μία χούφτα φασκόμηλο σε 4 φλιτζάνια νερό. Πίνετε ένα ποτήρι από το ρόφημα πρωί, μεσημέρι και βράδυ, πριν από το φαγητό
Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική, σε πουλερικά, ζυμαρικά, όσπρια και κρέατα, καθώς και για να αρωματίσετε διάφορους ζωμούς και φαγητά.

-Ιβίσκος
: για ενεργοποίηση του μεταβολισμού
Ο ιβίσκος συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων. O ιβίσκος ενδείκνυται για όσους ταλαιπωρούνται με δυσκοιλιότητα και έχουν αυξημένα λιπίδια.
Έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθά στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης και στη θεραπεία της υψηλής πίεσης στο αίμα.
Δοσολογία: Ετοιμάζετε έγχυμα με 1 κουταλάκι ιβίσκου σε 1 φλιτζάνι νερό, 1 φορά την ημέρα.

-Αψιθιά: για τους λάτρεις των γλυκών!
Η Αψιθιά συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στο μεταβολισμό των υδατανθράκων (σακχάρων) - γι' αυτό και ενδείκνυται σε όσους αρέσουν τα γλυκά. Έχει επίσης ευεργετική δράση στους διαβητικούς και βοηθά στην καταπολέμηση των ρευματισμών.
Δοσολογία: Η συνηθισμένη δοσολογία που προτείνεται είναι 10γρ. την ημέρα σε 3 δόσεις. Η προετοιμασία αφεψήματος γίνεται με το βρασμό των 10γρ. Αψιθιάς σε 1 λίτρο νερού για 15 περίπου λεπτά. Το αφέψημα είναι αρκετό για 3 φλιτζάνια που μπορούν να καταναλωθούν πρωί, μεσημέρι και βράδυ ανάμεσα από τα γεύματα.

-Γκουαρανά: μαχαίρι στην όρεξη - fullενέργεια
Η βασική ιδιότητα του Γκουαρανά είναι να μειώνει την όρεξη, ενώ ταυτόχρονα ευνοεί τη μείωση του σωματικού βάρους και λίπους, επιταχύνει το μεταβολισμό, απομακρύνει τις τοξίνες και δίνει superενέργεια στο σώμα.
Μπορείτε να θρυμματίσετε τους σπόρους με το μπλέντερ ή με ένα γουδοχέρι. Δοσολογία: Μια σωστή δοσολογία είναι 1 κουταλιά του γλυκού αφήνοντας να βράσει για 3 λεπτά. Μπορείτε να πίνετε ένα ρόφημα μέχρι και 3 φορές την ήμερα



-Χαμομήλι: για την αποτοξίνωση του οργανισμού
Το γνωστό σε όλους μας χαμομήλι, αποτελεί ένα ελαφρύ ρόφημα που βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
Δοσολογία: Διαλύετε 2 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι σε βραστό νερό και σουρώνετε μετά από 6-7 λεπτά. Πίνετε 1 φλιτζάνι την ημέρα, πριν από το φαγητό.




-Σέλινο: το διουρητικό
Είναι ένα πολύ καλό διουρητικό, το οποίο βοηθάει ιδιαίτερα στο αδυνάτισμα. Ταυτόχρονα, αν καταναλώστε ολόκληρο το σέλινο, έχει φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού σωλήνα, ιδιότητα χρήσιμη αν κάνετε δίαιτα.
Το σέλινο βοηθάει επίσης στους ρευματισμούς και τις αρθρίτιδες.
Δοσολογία: Σε ένα λίτρο νερό βράστε 5 ρίζες και φύλλα σέλινου. Πίνετε 3-4 ποτήρια την ημέρα.


-Σπιρουλίνα: τέλος στη βουλιμία!
Η σπιρουλίνα είναι ιδανική για τις περιπτώσεις των ανθρώπων που καταφεύγουν στο φαγητό όταν δεν έχουν διάθεση. Είναι εξαιρετικά θρεπτική και εάν ληφθεί πριν το γεύμα βοηθάει να μειωθεί η όρεξη, έτσι ώστε να τρώμε λιγότερο κατά τη διάρκεια των γευμάτων και να νιώθουμε λιγότερη πείνα μεταξύ αυτών. Διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα την όρεξη αφού περιέχει ολοκληρωμένη πρωτεΐνη, μαζί με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και πολυσακχαρίτες που αυξάνουν ελάχιστα τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος. Τελικά, αφού τονώνει το μεταβολισμό, βοηθά στην καύση του λίπους.
Τη σπιρουλίνα μπορούμε να τη βρούμε στα φαρμακεία και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων, σε μορφή χαπιού, σκόνης και νιφάδων.
Δοσολογία: Διαλύετε 1-2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σπιρουλίνας σε 1 ποτήρι νερό ή σε 1 ποτήρι φρέσκο χυμό (π.χ. πορτοκάλι) 30 λεπτά πριν από τα κυρίως γεύματα. Όταν είναι σε μορφή χαπιών, μπορείτε να παίρνετε 3 την ημέρα, πάντα πριν το φαγητό(30 λεπτά)
Tip
Προτιμήστε τη Σπιρουλίνα Νιγρίτας Σερρών. Εκτός από ελληνική, θεωρείται και η πιο καθαρή μορφή σε σκεύασμα που κυκλοφορεί.

-Σημύδα: για την κυτταρίτιδα
Τα φύλλα της σημύδας έχουν διουρητική δράση, βοηθούν στην καύση του λίπους και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
Δοσολογία: Ετοιμάζετε αφέψημα με 1 κουταλάκι φύλλων σημύδας σε ένα φλιτζάνι νερό, 1-2 φορές την ημέρα.









-Πικραλίδα: για αποτοξίνωση
Οι πικραλίδες αποτοξινώνουν τον οργανισμό και επιβραδύνουν την πέψη, δημιουργώντας το αίσθημα της πληρότητας. Βοηθούν επίσης στο να μεταβολίζονται σωστά τα λίπη και τα σάκχαρα του οργανισμού. Επίσης, κατατάσσονται σε υψηλές θέσεις ανάμεσα στα λαχανικά, όσον αφορά στην θρεπτική τους αξία.
Δοσολογία: Προσθέστε τις στη σαλάτα σας ή ετοιμάστε έγχυμα με 1-2 κουταλάκια σε 1 φλιτζάνι νερό, 2 φορές την ημέρα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού και ειδικά όταν παίρνετε ταυτόχρονα άλλα φάρμακα ή βότανα.

Τρόποι παρασκευής
ΑφέψημαΤο αφέψημα γίνεται με το βράσιμο των φυτών μέσα στο νερό επί 5-20 λεπτά. Αν τα φαρμακευτικά φυτά είναι ψιλοκομμένα, 5 λεπτά φτάνουν. Αν είναι ξυλώδη, χρειάζονται 20 λεπτά για να γίνει καλή εξαγωγή του συστατικού τους, ιδίως αν τα φυτά είχαν προηγουμένως μουλιάσει μέσα σε κρύο νερό και κατόπιν σιγά-σιγά βράζονται. Τα αφεψήματα δεν πρέπει να τα κρατάμε πάνω από δώδεκα ώρες.
Έγχυμα Ρίχνουμε νερό που βράζει πάνω στα φυτά, μέσα σε ένα δοχείο, που το σκέπασμά του κλείνει καλά, για να αποφύγουμε κάθε απώλεια πτητικού αιθέριου ελαίου και τα αφήνουμε να βγάλουν τις δραστικές ουσίες επί 5-15 λεπτά. Μετά φιλτράρουμε.

Εντιμος Συμβιβασμός όπως λέμε " Εντιμο" Μνημόνιο


Διαβάζουμε απο το iskra.gr

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Την περασμένη Τρίτη η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τη δραματικότητα των εξελίξεων στο πεδίο της ρευστότητας και της «διαπραγμάτευσης», κλήθηκε να υπογραμμίσει, ομόφωνα, το «βαθύ κατακόκκινο των κόκκινων γραμμών» και την πλήρη στήριξη του κόμματος στην κυβέρνηση (υπό το φως των εξελίξεων που ακολούθησαν, πρόκειται για την πιο καραμπινάτη περίπτωση «εργαλειακής» χρησιμοποίησης του κόμματος).
Για να ακολουθήσει, μόλις δύο ημέρες μετά, η κοινή δήλωση του πρωθυπουργού και του κ. Γιούνκερ, στην οποία καταγράφηκε «η πρόοδος που έχει σημειωθεί … πάνω στο ζήτημα της αναλυτικής δέσμης μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση». Διαπιστώθηκε, επίσης, μια ορισμένη συναντίληψη, πάνω στα πεδία του «εκσυγχρονισμού» και του συνταξιοδοτικού συστήματος αλλά και της «αγοράς εργασίας», ώστε να υποστηριχθεί η ανταγωνιστικότητα και να πληρούνται τα «υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα». Οι «λεπτομέρειες» ανατέθηκαν στη συνέχιση των συνομιλιών στα πλαίσια του Brussels Group.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια «ποιοτική τομή» στη διαδικασία της κατ’ ευφημισμό διαπραγμάτευσης, αποκαλύπτει εμμέσως πλην σαφώς υπόγειες διεργασίες «ώσμωσης» που βρίσκονταν σε εξέλιξη και ασφαλώς θέτει πιεστικά πλέον το ζήτημα ενώπιον του κόμματος, καθώς σηματοδοτεί «συμφωνία» που δύσκολα μπορεί να οριοθετηθεί εντός του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «πρόοδος» σημειώθηκε και στο κοινό ανακοινωθέν του χθεσινού (11/5) Eurogroup, οι «θεσμοί» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις «συγκλίσεις» που έχουν επιτευχθεί στα πεδία του Φ.Π.Α., της «ανεξαρτησίας της φορολογικής αρχής», των «κόκκινων δανείων» αλλά και στο «κλίμα» της συνεργασίας των «τεχνικών κλιμακίων», που, απερίφραστα πλέον, ολοκληρώνουν την «αξιολόγηση». Ενώ οι ελάχιστες «ιδεοληψίες» που απομένει να «διευθετηθούν» (άλλες, επί παραδείγματι στο έδαφος των ιδιωτικοποιήσεων, έχουν ήδη διευθετηθεί) στο πεδίο των εργασιακών-ασφαλιστικού, από τη στιγμή που «επισήμως» και «αρμοδίως» έχουν μπει πια για τα καλά στην ατζέντα, δεν αρκούν για να συγκρατήσουν τη «συγκρατημένη αισιοδοξία» να διαρρέει. Θα «δώκουμε» τώρα κάτι τι – λίγο «αίμα» που μας ζητούν οι «νονοί» για να λερώσουμε τα χέρια μας, λ.χ. πρόωρες συντάξεις και ίσως ορισμένα ακόμη «σκανδαλώδη» - και στη «μεγάλη» διαπραγμάτευση, που όλο και συμπτύσσεται με την «ενδιάμεση», όταν θα γίνουν και τα «μεγάλα βαφτίσια», μέσα στο «νέο σύμφωνο για την ανάπτυξη» θα ενταχθούν και οι «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» στο εργασιακό-ασφαλιστικό, που θα «κατοχυρώνουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο», θα προωθούν την ανταγωνιστικότητα, θα εξασφαλίζουν τη «νέα συμμαχία» της «δημιουργικής Ελλάδας», αφού η ταξική πάλη προσώρας έχει ανασταλεί.

Βρέθηκαν, λοιπόν, στον «κρυμμένο κουμπαρά του Στουρνάρα», τα 760 μύρια και κάτι ψιλά που σκάσαμε σήμερα στο ΔΝΤ, βγάζοντας τον σκασμό, αναμένουμε με αγωνία τον λευκό καπνό από Ντράγκι μεριά αύριο (αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είμαστε ικανοποιημένοι αν δεν «επιδεινώσει» τους όρους χορήγησης του E.L.A.) και στο μεταξύ σκιαμαχούμε με τους «κακούς» στα πάνελς της τηλεόρασης, συντηρώντας την εικόνα της σκληρής διαπραγμάτευσης, ανεβάζοντας επικοινωνιακά τον πήχυ, μπας και τον περάσουμε ευκολότερα από κάτω, μόλις η «κρυάδα» των μέτρων – ου μην και των συμβολισμών – αρχίσει σιγά-σιγά να συνειδητοποιείται.

«Έντιμος συμβιβασμός» όμως, όπως τον λανσάρουν πρόθυμα παλιοί και νέοι παπαγάλοι, δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει «έντιμο μνημόνιο», «ολίγη από μνημόνιο» σε διάφορες δοσολογίες, παρά μόνο 100% μνημόνιο. Οι δύο παλαιότερες version του, με τους «εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους», το «ειδικό καθεστώς» της υποτέλειας, της «αποικίας χρέους», του «θανατηφόρου σπιράλ της ύφεσης», παραμένουν απείραχτες και ανεπίστροφες. Με εγκαθιδρυμένο το κοινωνικό ρήγμα που έχουν προκαλέσει και την παραμικρή απόπειρα ανατροπής τους εξοβελισμένη ως «μονομερή ενέργεια». Και πάνω σ’ αυτό θα προστεθεί (;) η νέα τρίτη του version, με «νέες» δέσμες μεταρρυθμίσεων, με «κεντροαριστερή διεύθυνση» πλέον, που και θα ολοκληρώσει την «αντιμεταρρύθμιση» και θα επιχειρήσει να διευρύνει τη λοβοτομή.
Η περίοδος των «δημιουργικών» αμφισημιών, απ’ ό,τι φαίνεται μας σώνεται. Έφθασε η στιγμή για καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρες τοποθετήσεις. Είναι η ώρα του κόμματος, των οργάνων του και των μελών του.

Η Ελλάδα προ των πυλών των BRIC - Δραγασάκης και τραπεζίτες συζητούν τίς λεπτομέρειες του σχεδίου (upd 2)

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ "ΚΟΥΡΕΜΑ" Ή ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ "ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ" ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ




Την πρόθεση της κυβέρνησης να διερευνήσει τις δυνατότητες συμμετοχής της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (New Development Bank) μετά τη σχετική πρόταση που υποβλήθηκε προς τη χώρα μας, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στη συνάντηση που είχε με το ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).
Μάλιστα, ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε τα μέλη της ΕΕΤ ότι για το θέμα αυτό, τις δυνατότητες συμμετοχής της Ελλάδας δτην ΝΑΤ των BRICS όρισε ως υπεύθυνο τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ακόμη η ρευστότητα του τραπεζικού τομέα, η συμβολή των τραπεζών στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η βελτίωση της εισπραξιμότητας των δημοσίων εσόδων και η αποδοτικότερη αξιοποίηση αναπτυξιακών δράσεων.
Στη συνάντηση, συμφωνήθηκε η συγκρότηση Ομάδας Έργου με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η οποία θα εκπονήσει, εντός 30 ημερών, στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των ψηφιακών συναλλαγών στη χώρα μας και τον δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας του φυσικού χρήματος.
Ακόμη, συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από μια δέσμη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών («επενδυτικό σχέδιο Juncker», διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ.).
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τέλος,  ενημέρωσε και για την πορεία υλοποίησης του στόχου της κυβέρνησης για τη σύσταση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση από το γραφείο του Γιάννη Δραγασάκη έχει ως εξής:
«Συνάντηση μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών πραγματοποιήθηκε σήμερα, έπειτα από αίτημα της Ε.Ε.Τ.
Συζητήθηκαν η ρευστότητα του τραπεζικού τομέα, η συμβολή των τραπεζών στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των δημόσιων εσόδων, καθώς και η πιο αποδοτική αξιοποίηση αναπτυξιακών δράσεων.
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η συγκρότηση Ομάδας Έργου με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η οποία θα εκπονήσει, εντός 30 ημερών, στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των ψηφιακών συναλλαγών στη χώρα μας και τον δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας του φυσικού χρήματος.
Ακόμα, συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από μια δέσμη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών («επενδυτικό σχέδιο Juncker», διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ.).
Ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε και για την πορεία υλοποίησης του στόχου της κυβέρνησης για τη σύσταση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Τέλος, συζητήθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να διερευνήσει τις δυνατότητες συμμετοχής της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (New Development Bank) μετά τη σχετική πρόταση που υποβλήθηκε προς τη χώρα μας. Για το θέμα αυτό, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όρισε ως υπεύθυνο για την διερεύνηση των δυνατοτήτων αυτών τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη».
---------------------------------------------
Σε συνάντηση που έχει αυτή τη στιγμή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με τους επικεφαλής των ελληνικών συστημικών τραπεζών συζητείται το σχέδιο ένταξης της Ελλάδας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS ούτως ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει το 6ο μέλος της, μετά και την πρόσκληση που απηύθυνε ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών και να λάβει χρηματοδότηση. Στη συνάντηση, επίσης, εξετάζεται το «κούρεμα» ή και η διαγραφή «κόκκινων δανείων» που επιβαρύνουν τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά. 
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η συμμετοχή θα γίνει μέσω Fund στο οποίο θα συμμετέχουν το Δημόσιο καθώς και ελληνικά ιδιωτικά κεφάλαια. Ήδη, τραπεζίτης που βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και αναμένεται να αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου της Ελλάδας σε περίπτωση που ευοδωθεί η προσπάθεια, έχει αρχίσει επαφές με Έλληνες εφοπλιστές και άλλους μεγάλους επιχειρηματίες και επενδυτές ώστε να συγκεντρωθούν κεφάλαια για τη συμμετοχή της χώρας ως 6ο μέλος της τράπεζας των BRICS.
Ο ίδιος τραπεζίτης αναμένεται να αναλάβει επικεφαλής της ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, της οποίας η συγκρότηση συζητήθηκε στη συνάντηση Δραγασάκη με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Επισημαίνεται ότι ήδη η Ρωσία έχει απευθύνει πρόσκληση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Τράπεζα των BRICS και ότι αν η Ελλάδα συμμετάσχει θα μπορούσε να πάρει δάνεια για να χρηματοδοτήσει έργα υποδομών. Το σενάριο αυτό, όπως πρώτο ανέδειξε το defencenet.gr, είδε θετικά ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και δεν αποκλείεται κατά την επίσκεψή του στην Αγία Πετρούπολη τον Ιούνιο να "κλείσει" οριστικά το θέμα.
Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων εξετάζεται το «κούρεμα» των δανείων που διακατέχουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά- με σκοπό να περιέλθουν σε ενεργή κατάσταση και πάλι- ή ακόμη και η διαγραφή τους. Ενδεικτικό είναι πως στη συζήτηση του κ. Δραγασάκη με τους εκπροσώπους των τραπεζών θέμα θα αποτελέσει η δημιουργία μίας αναπτυξιακής τράπεζας για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια».
Μέχρι στιγμής πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρουν πως υπάρχει σύγκλιση απόψεων με τους Ευρωπαίους εταίρους σε ό,τι αφορά στα «κόκκινα δάνεια» και προωθείται μία νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή το προσεχές διάστημα από το υπουργείο Οικονομικών.
Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς άξονες. Ο πρώτος άξονας θα αφορά στην επιτάχυνση της εκδίκασης των προσφυγών των πολιτών στο «νόμο Κατσέλη», προσφυγές που με βάση τα σημερινά δεδομένα χρειάζονται ως και 15 χρόνια για να εκδικαστούν. Πλέον προωθείται η δημιουργία ειδικών τμημάτων στα ειρηνοδικεία που να ασχολούνται αποκλειστικά με αυτές τις υποθέσεις ώστε ο χρόνος να πέσει στα τρία χρόνια.
Ο δεύτερος άξονας είναι η ευνοϊκές ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών, ο τρίτος η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς με την υποχρεωτική καταβολή ελάχιστης δόσης βάσει κριτηρίων που δεν απέχουν πολύ από εκείνα που θεσπίστηκαν με το νόμο Χατζηδάκη.
Τέταρτος άξονας είναι η θέσπιση κανόνων ώστε να προχωρήσει και η διαγραφή δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και οι ρυθμίσεις με φορολογικά κίνητρα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση κινείται με οδηγό και τη ρύθμιση των 100 δόσεων, όπου οι οφειλέτες ανταποκρίθηκαν και έσπευσαν να καταθέσουν αίτηση ρύθμισης των οφειλών τους προς το Δημόσιο στέλνοντας χρήματα στα Δημόσια ταμεία, που κάτω από άλλες συνθήκες θα είχε ξεγραμμένα. Περισσότερες από 380.000 αιτήσεις κατατέθηκαν για υπαγωγή στη συγκεκριμένη ρύθμιση.
Το επιχείρημα αυτό το χρησιμοποιεί η κυβέρνηση στους δανειστές θέλοντας να δείξει πως οι αντιδράσεις τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων ήταν αν μη τι άλλο άστοχες. Για πολλούς υποβολιμαίες. 
 defencenet.gr

Ρώσικα think tanks : Αλλάζουν όλα για την Ελλάδα με την ένταξη της στους BRICS - Αντίβαρο σε ΔΝΤ,ΕΚΤ"

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ 25-40 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΜΕΣΑ"

 
"Χρυσές" ημέρες και επιστροφή στη μόνιμη ανάπτυξη υπόσχεται η Μόσχα με την είσοδο της Ελλάδας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS λίγες ώρες μετά τη δήλωσητου Ρώσου υφυπουργού Οικονομικών  Sergei Storchak ότι η τραπεζα θα δανειοδοτούσε την Ελλάδα μετά την ένταξή της ή την αίτηση ένταξής της σε αυτή, για να βγει από το αδιέξοδο η χώρα.
 
"Η αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS μπορεί να καταστεί αντίβαρο του ΔΝΤ για την Ελλάδα και η χώρα να εισέλθει σε μόνιμη τροχιά ανάπτυξης και να μην νιώθει παρίας" αναφέρει σε ανάλυσή του ο Ρώσος οικονομικός αναλυτής Βασίλι Καλτασόφ, επικεφαλής του Κέντρου Οικονομικών Μελετών του Ινστιτούτου Παγκοσμιοποίησης και Κοινωνικών Κινημάτων, ένα think tank το οποίο χρηματοδοτείται από την ρωσική κυβέρνηση.
 
«Πρόκειται για μια νέα κίνηση, η οποία επιτρέπει στην Ελλάδα να αισθανθεί χώρα, που δεν είναι παρίας, αλλά είναι έτοιμη και ικανή για συνεργασία και το βασικότερο, χώρα, που αντιμετωπίζεται κατ΄ αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο οικονομολόγος στο ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό οργανισμό «Σπούτνικ», εκτιμώντας ωστόσο ότι «Η ένταξηή ακόμα και η ένραξη διαδικασιών ένταξης της Ελλάδας στην τράπεζα των BRICS μπορεί να καταστεί αντίβαρο στην επώδυνη συνεργασία της Ελλάδας με το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
 
Κατά τον Β.Καλτασόφ η Ελλάδα δεν χρειάζεται πρόσθετα δάνεια, αλλά κίνητρα ανάπτυξης.
 
 «Δεν χρειάζεται να βοηθήσουμε την Ελλάδα με χρήματα. Χρειάζεται να βοηθήσουμε μέσω της αγοράς, με την πώληση των προϊόντων της, με τουριστικές ροές και αποκατάσταση της βιομηχανίας της, συμπεριλαμβανομένων των ναυπηγείων, τα οποία κυριολεκτικά ισοπεδώθηκαν από τους Έλληνες εφοπλιστές, που στράφηκαν στη Ν.Κορέα», εκτιμά ο Β.Καλτασόφ.
 
Ο ίδιος θεωρεί ότι «Για την Ελλάδα χρειάζονται κίνητρα ανάπτυξης. Το χρέος και η έλλειψη χρημάτων προκαλούν μόνο εμπόδια στην κίνηση προς αυτά τα κίνητρα. Για την Ελλάδα είναι αντικειμενικά απαραίτητη η διαγραφή του χρέους, αλλά μπορεί να μην γίνει τώρα, διότι η σημερινή κυβέρνηση δεν το θέλει και η κοινωνία φοβάται ότι η διαγραφή του χρέους θα οδηγήσει στην εκδίωξη της Ελλάδας από την ΕΕ, πράγμα, που συνεπάγεται ακόμη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή, σε σχέση με σήμερα. Εκείθα βοηθήσει η νέα τράπεζα. Να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη».
 
Επί της ουσίας ο Ρώσος αναλυτής περιγράφει τον αντικειμενικό σκοπό της κυβέρνησης αλλά εν τέλει και της ελληνικής κοινωνίας. Την παραμονή της χώρας στο ευρώ, και για αυτό χρειάζεται μια συμφωνία, αλλά την προσέλκυση επενδύσεων από τους BRICS που θα φέρουν την ποθητή ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία.
 
Άλλωστε έχει γίνει κατανοητό ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν τα χρήματα για να επενδύσουν, και επιθυμούν την οικονομική υποτέλεια της χώρας ώστε να πάρουν για ένα κομμάτι "ψωμί" τα περιουσιακά της στοιχεία, όπωςέγραφε χθές το έγκυρο Market Watch  και οι Έλληνες πολίτες να καταστούν δουλοπάροικοι που θα δουλεύουν για...200 ευρώ το πολύ.
 
Την ρωσική πρόταση προς την Ελλάδα για να ενταχθεί στην τράπεζα των BRICS την χαρακτηρίζει ως «εντυπωσιακή», ο βασικός αναλυτής του Κέντρου Οικονομικής Πρόγνωσης της GazpromBank, Γεγκόρ Σούσιν, με δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό «Κομερσάντ FM».
 
«Είναι ένα μεγάλο βήμα, για την Τράπεζα των BRICS, ώστε να συμμετάσχουν όχι μόνο αναπτυσσόμενες, αλλά και αναπτυγμένες χώρες, πρόκειται δηλαδή για μια πολιτική κίνηση. Από την άλλη πλευρά για την Ελλάδα τώρα το ζήτημα χρηματοδότησης της οικονομίας της είναι αρκετά ευαίσθητο, το ΔΝΤ προβάλει αρκετά αυστηρές απαιτήσεις και τα προγράμματα χρηματοδότησης που ετοιμάζει για την Ελλάδα η εναλλακτική του ΔΝΤ, Τράπεζα των BRICS, μπορούν να αποτελέσουν ορισμένη διαφορετική λύση χωρίς να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός της χώρας», είπε ο Γ.Σούσιν.
 
Μάλιστα ο Ρώσος σχολιαστής επισημαίνει ότι η ευρωζώνη και η Τράπεζα των BRICS δεν αποτελούν αντικρουόμενες δομές, καθώς η Τράπεζα αποτελεί κυρίως ένα είδος εναλλακτικής του ΔΝΤ για τις αναπτυσσόμενες χώρες, «καθώς η πολιτική του ΔΝΤ δεν τους ικανοποιεί πάντοτε και πρακτικά η διεύρυνση των μεριδίων των αναπτυσσόμενων χωρών στο ΔΝΤ έχει μπλοκαριστεί».
 
Σε τι ποσό θα ανέρχεται η χρηματοδότηση της Ελλάδας από αυτά τα προγράμματα: Σε όσα χρειαστεί για να αποπληρωθούν οι δόσεις μέχρι να επιστρέψει η ανάπτυξη. Υπολογίζονται σε 25-40 δισ..
 
Και άλλα τόσα μπορούν να δανειστούν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα με αρνητικό επιτόκιο κάνοντας πράξη ένα "ιδιότυπο" αλλά πραγματικό "κούρεμα" του χρέους.
 
 
 
 defencenet.gr
 

Διάγγελμα θα απευθύνει το βράδυ ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας προς τον ελληνικό λαό



Διάγγελμα θα απευθύνει σήμερα ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας προς τον ελληνικό λαό στο οποίο θα οριοθετήσει ποιες είναι οι "κοκκινες γραμμές", για ποιους λόγους θα τις τηρήσει και ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει από αυτές, αφήνοντας έτσι το βάρος της πολιτικής απόφασης στους δανειστές.
 


Με διάγγελμα που θα κάνει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το πλαίσιο των γραμμών της κυβέρνησής του για να κλείσει η διαπραγμάτευση. Ο πρωθυπουργός δεν προκρίνει προς ώρας τη διενέργεια δημοψηφίσματος καθώς συντρέχουν και συγκεκριμένοι τεχνικοί λόγοι που στο πλαίσιο της αναζήτησης ρευστότητας το καθιστούν σχεδόν απαγορευτικό αυτή τη στιγμή.

Χθες διέρρευσε από σοβαρές κυβερνητικές πηγές ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα απηύθυνε μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, κάτι όμως που άλλαξε την τελευταία στιγμή και αυτό γιατί έμεναν κάποιες συγκεκριμένες ενότητες προς συζήτηση στην κυβερνητική επιτροπή.

Έτσι, αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα η κυβέρνηση για να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και με νεότερο σήμα αναβλήθηκε γι' απόψε το διάγγελμα.

Σε αυτό θα περιλαμβάνονται με σαφήνεια οι αποφάσεις του πρωθυπουργού ώστε να γίνουν κατανοητές και έξω και μέσα. Θα είναι ξεκάθαρο ότι οι λεγόμενες "κόκκινες γραμμές" δεν πρόκειται να σπάσουν, όχι λόγω ιδεοληψίας αλλά γιατί εκτιμάται ότι δεν βοηθούν στο πρόγραμμα μεταρρύθμισης και ανάπτυξης.

Mόλις πριν από λίγο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι οι δανειστές επιμένουν να ζητούν το "γδάρσιμο" των Ελλήνων πολιτών.Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, που επικαλείται πληροφορίες από ευρωπαίο αξιωματούχο, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει νέα μέτρα λιτότητας τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ εως το τέλος της χρονιάς.
Μόνο έτσι θα μπορέσει να καλύψει τους κατώτατους στόχους των δανειστών, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Ενδεικτικό της πίεσης που ασκείται είναι το ερώτημα που βάζει το πρακτορείο, δηλαδή πως θα πάρει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα μία κυβέρνηση που έχει ταχθεί κατά της λιτότητας.Ως στόχος των νέων μέτρων είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος λίγο πάνω από το 1% για το 2015, κάτι που πάντα κατά το δημοσίευμα αποδέχεται υπουργός της κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι σε τεχνικό επίπεδο οι συζητήσεις έχουν φτάσει σε καλό σημείο για συμφωνία και απομένει στους εταίρους να δείξουν την πολιτική βούληση για να κλείσει, κάτι που εάν ισχύει το παραπάνω δημοσίευμα δεν φαίνονται διατεθιμένοι να κάνουν

Σημαντική λεπτομέρεια, που τη γνωρίζουν οι δανειστές, είναι ότι η κυβέρνηση δεν αρνείται να συζητήσει και τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά. Αντίθετα, επιθυμεί να τα επικαιροποιήσει με μελέτες και πιο διεξοδική συζήτηση μαζί με διεθνείς οργανισμούς.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό, και το έχουν πει οι Έλληνες αξιωματούχοι στην διαπραγμάτευσηη, ότι η κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι και όποια στοιχεία έχουν προκύψει για τα ζητήματα αυτά από την προηγούμενη κυβέρνηση ώστε να βοηθήσουν και να συμπληρώσουν τη διεξοδική συζήτηση που πρέπει να γίνει.

Εν ολίγοις, αυτό που ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση είναι ότι απαιτείται πολιτική απόφαση. Επί της ουσίας, δεν υπάρχουν τόσο σημαντικά σημεία απόκλισης αλλά οι δανειστές είναι επίτηδες αδιάλλακτοι διότι ελπίζουν στην πλήρη υποταγή της χώρας και κυρίως του ελληνικού λαού που τόλμησε, παρά τις απειλές του δυτικού Τύπου, να ψηφίσει μια κυβέρνηση την οποία εξ'αρχής με φοβέρες οι Ευρωπαίοι είχαν απαγορεύσει στους Έλληνες να ψηφίσουν.

Το Μαξίμου προτείνει μια καταρχήν συμφωνία τώρα και συζήτηση επί των "καυτών" θεμάτων αργότερα το καλοκαίρι, όπου θα επιδιωχθεί μια οριστική συμφωνία, που θα περιλαμβάνει και το χρέος.


 newsnea.gr

Για όσους επιμένουν «ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ Ευρώ» Tο τρομερό Ελληνικό «λάθος» ισοτιμίας μέσα σε μια μέρα!


1ευρώ= 100 δραχμες

2 ευρώ = 200 δραχμες

5 ευρώ = 500 δραχμες

10 ευρώ = 1000 δραχμες

50 ευρώ = 5000 δραχμες

Για οσους δεν καταλαβαν ο ιδιος ο λαος ανεβασε τα αγαθα 3,5 φορες πανω σε μια μερα!


Συμπερασμα ο βασικος μισθος παρεμεινε ιδιος αλλα το κοστος ζωης τριπλασιαστηκε!!

Πως να μην χρεκοπησει ο Ελληνας πολιτης και κατ’ εξακολουθηση και ολη η χωρα του!

Εχουν μαζευτει οι καλυτεροι οικονομολογοι του κοσμου να δουν τι εφταιξε, περα απο τις μιζες τις υπερτιμολογησεις και την φοροδιαφυγη….Μηπως η λαθος ισοτιμια???

Λεω να σας παω 15 χρονια πισω τοτε που προσπαθουσαμε με τα κομπιουτερακια τσεπης την αλλη μερα κιολας της μεταβασης απο δραχμη σε ευρο να βρουμε την ακριβη ισοτιμια μεταξυ του παλιου και του νεου νομισαμτος.

Ομως την δευτερη εβδομαδα μας ειχαν μπερδεψει τα 1.17 και τα 0.78 ευρο οποτε ειπαμε να πεταξουμε τα κομπιουτερακια και να κανουμε την λαθος ισοτιμια, περιπου 3 φορες πανω γιατι ετσι απλοποιοησαμε την ζωη μας με τα κερματα και τα αφθονα 20 λεπτα που ειχαν γεμισει τις τσεπες μας.

Eτσι μεσα σε μια μερα….

1) το ψωμι ενω το πληρωναμε 100 δραχμες αντι για 30 λεπτα το πηγαμε 1 ευρο!!!!!!
περιπου 3 φορες πανω.

2) η τσιχλα η trident απο 100 δραχμες πηγε 1 ευρο

3) η τυροπιτα απο 100 δραχμες πηγε 1 ευρο

4) Τσιγαρα 300 δραχμες πηγαν 2 ευρο

5) βασικος μισθος 150.000 δραχμες το 1999 και 15 χρονια μετα 500ευρο=170.000 δραχμες

Με ενα πεντοχιλιαρο ετρωγες πλουσιοπαροχα σε μια ταβερνα 2 ατομα ή περναγες ενα ξεφρενο βραδυ κερνωντας συνεχεια ολους τους φιλους σου σε ενα μπαρ.

Τωρα αντιστοιχα τι κανεις με τα 15 ευρώ?
Παιρνεις 2 κρεπες και 2 νερακια ή μοιραζεσαι ενα cocktail με 2 καλαμακια με την κοπελα σου !!!

Στα δυσκολα χρονια που περναει η χωρα μας, πρεπει να ειμαστε αντικειμενικοι να κοιταμε το καλο του λαου και οχι το καλο μονο της τσεπης μας.

Σιγουρα οι ελευθεροι επαγγελματιες, οσο αυξηθηκαν οι τιμες των εμπορευματων, αυξησαν και τις τιμες πωλησης, μειώνοντας βεβαια την προμηθεια και την παροχη υπηρεσιων λογω οικονομικης κρισης και ανταγωνισμου.

Στον τουριστικο κλαδο τωρα οσο αυξανεται η ζητηση αυξανουν οικονομικα και την προσφορα τους κατακορυφα.

Για να δουμε ομως τους μισθωτους, ιδιωτικους και δημοσιους υπαλληλους στην πορεια μας στο ευρώ, πως επηρεαστηκαν? τους ωφελησε η όχι η αλλαγη του νομισμαντος?

Με απλα μαθηματικα για ενα ιδιωτικο η δημοσιο υπαλληλο ο βασικος μισθος ακολουθει την σωστη ισοτιμια, ιδιος τα τελευταια 15 χρονια στα 500-700 ευρώ ή 150.000 με 200.000 δραχμες αλλα κοστος ζωης 3 φορες μεγαλυτερο κατα μεσο ορο.

Μηπως τελικα οσοι λιγοι βλεπετε τις επειχηρησεις σας να πηγαινουν καλυτερα με το Ευρώ να δειτε λιγο και το συνολο του λαου που υποφερει, τι θα ηταν καλο για ολους τους Ελληνες?

Γιατι ειναι ξεκαθαρο οτι οι λαοι τις ευρωπης που υποφερουν ομοια με εμας, βλεποντας μισθους και συνταξεις να μειωνονται και αγαθα να ακριβαινουν, συντομα θα ερθει το τελος της Ευρωπαικης Ενωσης και του ευρωπαικου νομισματος με αυτους τους λαθους ρυθμους Αναπτυξης!

  by netakias.com