25 Απριλίου 2015

Δείτε τι γίνεται από σεισμούς στον Ειρηνικό τις τελευταίες 48 ώρες. Κουνιέται η γη από την Ινδία μέχρι την Αμερική

Όλα ξεκίνησαν χθες με το σεισμό στον Καναδά, μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ακολούθησε ένα 5,3 στην δυτική ακτή των ΗΠΑ, ένας 6,2 στο νότιο Ειρηνικό,  ο μεγασεισμός στο Νεπάλ και ακολούθησαν 5 σεισμοί πάνω από 5 ρίχτερ – εκτός της περιοχής μετασεισμικής ακολουθίας – πάνω στο ηφαιστειακό τόξο.
Το περίεργο της υπόθεσης δεν είναι οι σεισμοί αυτοί καθ΄αυτοί καθόσον εκεί γίνονται πολλοί σεισμοί. Το περίεργο είναι το μέγεθος και η συχνότητα (μεγάλοι σεισμοί, πολύ κοντά χρονικά ο ένας στον άλλο, κάτι σαν ντόμινο δλδ).
Untitled

POLEMIKO HMEROLOGIO

Αξιωματικός του Αλλοδαπών εξασφάλιζε με 1.500 ευρώ την μη απέλαση κρατουμένων (δείτε έγγραφα)




Και όπως πολύ σωστά σχολιάζει στο κουτί της Πανδώρας ο διαμαντής ...:
"Άλλο ένα μεμονωμένο περιστατικό που δεν πρέπει αμαυρώσει το κυρίως σώμα των απανταχού ταγμένων λειτουργών του Ελληνικού Δημοσίου
Τέτοιες ειδήσεις θα έπρεπε κανονικά να απαγορεύονται."



Αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής ήταν ο καθοριστικός κρίκος κυκλώματος απελευθέρωσης μεταναστών που ήταν κρατούμενοι σε αστυνομικά τμήματα στης Ελλάδας.. Ο αξιωματικός Π. Κ. , ο οποίος υπηρετεί σε θέση που σχετίζεται με το Τμήμα Απελάσεων της Ασφάλειας, ήταν αυτός που εξασφάλιζε την απελευθέρωση αλλοδαπών που συλλαμβάνονταν, χρησιμοποιώντας τις διατάξεις του νόμου για οικειοθελή αποχώρηση. Στην κορυφή του κυκλώματος και σύνδεσμος του αστυνομικού, ήταν ο Ιρακινός J.B, o οποίος τον ενημέρωνε για το ποιοί μετανάστες είχαν έρθει σε επαφή μαζί του και είχαν πληρώσει ώστε να απελευθερωθούν. Το κύκλωμα έκανε τις συνενοήσεις με κινητά τηλέφωνα από λογαριασμούς οι οποίοι είχαν ανοιχτεί σε ονόματα άλλων αλλοδαπών. Το κόστος για την απελευθέρωση του κάθε κρατούμενου από τα αστυνομικά τμήματα ήταν 1.500 ευρώ. Από τις νόμιμες παρακολουθήσεις που έγιναν από τον κοριό της Αστυνομίας, προκύπτει πως το κύκλωμα έχει δράση αρκετών χρόνων και στη διακίνηση μεταναστών εμπλέκονται 45 άτομα εκ των οποίων και ο Β. Κ υπάλληλος της ΕΥΠ.

Παρακολούθηση δύο χρόνων


Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το www.koutipandoras.gr , στις 20 Μαρτίου του 2013,η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας, έγινε αποδέκτης πληροφοριών για μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες κατονόμαζαν ως ηγετικά μέλη της ομάδας, ιρακινό με το όνομα Basam και έναν έλληνα με το ψευδώνυμο «Νικήτας». Μετά από παρακολούθηση των τηλεφώνων που χρησιμοποιούσε η ομάδα, προέκυψε πως ο «Νικήτας» ήταν ο αξιωματικός Π.Κ, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στην Υπηρεσία στην οποία υπηρετούσε και σχετιζόταν με τις απελάσεις.

Από την ηλεκτρονική και φυσική παρακολούθηση αποκαλύφθηκε πως ο Basam, επικοινωνούσε με τον αξιωματικό της Αστυνομίας και τον ενημέρωνε πού βρισκόταν ο κρατούμενος που έπρεπε να απελευθερωθεί. Αξιοποιώντας τη θέση του και τις γνωριμίες του, ο Π.Κ φρόντιζε να εμφανίσει τον κρατούμενο ως αλλοδαπό που μπορεί να ενταχθεί στις ρυθμίσεις οικοιοθελούς αποχώρησης σύμφωνα με τον νόμο 3386/2005. Έτσι του δινόταν «προθεσμία για αναχώρηση» την οποία ο κρατούμενος δεν χρησιμοποιούσε για να επιστρέψει στην πατρίδα του αλλά για να εξαφανιστεί.

Συνεργάτης του Basam, περίμενε έξω από το αστυνομικό τμήμα τον κρατούμενο και παραλάμβανε συνήθως 1.500 ευρώ για την επιτυχή απελευθέρωση.

Μπίζνες με μηνύματα


Η παρακολούθηση έχει καταγράψει ολοκληρωμένος επικοινωνίες και συναλλαγές μεταξύ του αστυνομικού,των άλλων μελών του κυκλώματος και των αλλοδαπών. Από τις καταγραφές στις τηλεφωνικές συνομιλίες, έγινε ταυτοποίηση και των φωνών, και έτσι δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για τα πρόσωπα τα οποία είχαν εντοπιστεί ως ύποπτοι.

Στις 27 Μαρτίου 2013, αφέθηκε ελεύθερος αλλοδαπός από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών μετά από γραπτό μήνυμα του Basam στον Π.Κ. Στο μήνυμα ο Basam ζητά την απελευθέρωση του «seyar.zber.saedmema mandra» και η τιμή είναι 1500 ευρώ.

Στις 2 Απριλίου 2013 αφήνεται ελεύθερη αλλοδαπή , μετά από μήνυμα του Basam ο οποίος ενημερώνει τον Π.Κ για τα στοιχεία της που σύμφωνα με το γραπτό μήνυμα είναι «Fatma saed kadr 1980 Irakeni aladapon petrorali gneka 27/8/2012 puasni».

Την ίδια ημέρα ο Αξιωματικός στέλνει μήνυμα στον Basam «Cwoderi momin To seraz Tin chaira 01/02/1996 Bngladish Tmema menedi A1 dumatyo 6 ke ta xartya tu alon eni mazemu ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΕΝΤΑΞΕΙ». Π Βασαμ μετά το μήνυμα ενημέρωσε τον αδελφό του κρατούμενου.Ο κρατούμενος αφέθηκε ελεύθερος και ο αδελφός του πλήρωσε 1.200 ευρώ.

Στις 26 Μαΐου 2013 συνελήφθη η αδελφή της συζύγου του Basam και κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μελισσίων. Ο Basam ζήτησε από τον Π.Κ να μεσολαβήσει και έτσι αφέθηκε ελεύθερη δύο μέρες αργότερα. Όπως καταγράφεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί : «για την εν λόγω περίπτωση, , την 26-05-2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Basam και Π.Κ, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο πρώτος παρέδωσε στον δεύτερο τα απαραίτητα έγγραφα (τα οποία ο αστυνομικός είχε υποδείξει) ώστε να καταστεί δυνατή η απελευθέρωσή της. Πιο συγκεκριμένα ο Π.Κ ζήτησε από το Basam, να του προσκομίσει ένα φωτοαντίγραφο του ενοικιαστηρίου συμβολάιου της κατοικίας στην οποία διέμενε ο Basam με τη σύζυγό του, μια υπεύθυνη δήλωση της συζύγου του ότι φιλοξενεί την κρατούμενη και το διαβατήριο αυτής. Μάλιστα αφότου η αλλοδαπή είχε αφεθεί ελεύθερη ο Basam, διαπίστωσε ότι η LALI , είχε ξεχάσει να παραλάβει κατά την αποχώρησή της από το κρατητήριο, το γνήσιο συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας οπότε ζήτησε από τον Π.Κ να του το επιστρέψει στέλνοντάς του παράλληλα το εξής γραπτό μήνυμα «Arotmo prot 529239 A/AH/Y 113592» ώστε ο αστυνομικός να μπορέσει να βρει το σχετικό φάκελο που περιείχε το ενοικιαστήριο».

Ο Basam, σε συνομιλία που είχε με αλλοδαπό φαίνεται να του κάνει παράπονο πως ο Π.Κ μεσολάβησε για να απελευθερώσουν την κουνιάδα του αλλά του πήρε 1.400 ευρώ.

Η Αστυνομία έχει καταγράψει πλήθος ακόμη συνομιλιών στις οποίες γίνονται συννενοήσεις για την απελευθέρωση κρατουμένων, αλλά δεν μπόρεσε να εξακριβώσει πότε έγινε αυτή η απελευθέρωση.

Συναντήθηκαν έξι φορές


Εκτός από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, είχε και έξι συναντήσεις με τον Basam. Στις 28 Μαρτίου ο αξιωματικός συνάντησε τον Basam στο κατάστημα «ΒΑΒΥΛΩΝΑ» στην Κουμουνδούρου. Στις 4 Απριλίου ο Π.Κ πήγε σε σουβλατζίδικο του Basam στην οδό Μάρνη. Στις 15 Απριλίου έγινε κι άλλη συνάντηση στο ίδιο κατάστημα.Συναντήσεις έγιναν επίσης στο Αιγάλεω και στην Πέτρου Ράλη, έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Η εισαγγελική έρευνα η οποία ακολούθησε την προανάκριση και την αστυνομική έρευνα, φαίνεται πως έχει συγκεντρώσει στοιχεία για την εμπλοκή δεκάδων ακόμη ατόμων στο κύκλωμα.

Διαβάστε μέρος του προανακριτικού υλικού

που έστειλε, στις 16 Δεκεμβρίου 2013, η αρμόδια Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Εμπορίας Ανθρώπων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών:


Πηγή: anemosantistasis.blogspot.com

Βρώμικος πόλεμος μυστικών υπηρεσιών και μιντιαρχών στην κυβέρνηση




Ενας άγνωστος, παράλληλος πόλεμος, εξελίσσεται πίσω από αυτό που φαίνεται στα Μέσα Ενημέρωσης και στις δημόσιες δηλώσεις ως μάχη της Ελλάδος για το μεγάλο θέμα της οικονομίας. Ξένες υπηρεσίες, δείχνουν να είναι ενοχλημένες από την είσοδο της Ελλάδας σε ένα ασυνήθιστο ως σήμερα διπλωματικό παιχνίδι. Η δραστηριότητα αυτή δεν αφορά τους αγωγούς και τις διαπραγματεύσεις μόνο, αλλά την απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τους υπουργούς αλλά και τις ελληνικές υπηρεσίες, να χαράξουν πολιτική «ανάκτησης και αποκατάστασης της εθνικής κυριαρχίας».
Αυτό το οποίο φαίνεται πως έχει θορυβήσει όσους είχαν συνηθίσει να έχουν εξασφαλίσει συγκεκριμένου τύπου σχέσεις με τις ελληνικές Αρχές, είναι πληροφορίες που έχουν φτάσει στο μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις οποίες, αρχεία εθνικής σημασίας με πληροφορίες που αφορούν δραστηριότητες ξένων υπηρεσιών στη χώρα, έχουν εξαφανιστεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ομάδα η οποία λειτουργούσε μέσα ή παράλληλα με την ΕΥΠ, είχε προχωρήσει σε παράνομες ή παράτυπες δραστηριότητες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ακόμη και παρακολουθήσεις πολιτών ή πολιτικών.
Η απόφαση να διεξαχθεί έρευνα γι αυτές τις πληροφορίες,, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του τοkoutipandoras.gr φαίνεται πως έχει θορυβήσει τους πρωταγωνιστές οι οποίοι ενδέχεται να έχουν αφήσει ηλεκτρονικά ίχνη. Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες φαίνεται να έχουν ενημερωθεί από την ελληνική πλευρά πως η χώρα θα διατηρήσει καλές σχέσεις με όσους διώκουν το διεθνές έγκλημα, είτε πρόκειται για τρομοκρατία είτε για οικονομικό έγκλημα, αλλά η κόκκινη γραμμή είναι η διαφύλαξη του εθνικού χώρου. Τις τελευταίες δέκα ημέρες, δημοσιεύματα εμφανίζουν τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες να προσανατολίζονται στην «εσωτερική παρακολούθηση» πράγμα το οποίο δεν ισχύει και σύμφωνα με παράγοντες της κυβέρνησης είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έχει εντοπιστεί σχέδιο να χρησιμοποιηθεί ο ελληνικός Τύπος, ο οποίος ήδη είναι δυσαρεστημένος από τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης, ως πολιορκητικός κριός και παράγοντας φθοράς. Με τον ίδιο τρόπο που το ελληνικό μιντιακό σύστημα εμφανίζει συνεχώς αδιέξοδα στη διαπραγμάτευση, θα εμφανίσει φθορά σε θέματα ασφάλειας ,αίσθημα ανασφάλειας και ενοχοποίηση μελών της κυβέρνησης .
Βασικός κορμός αυτής της τακτικής θα είναι, να αξιοποιηθούν καταστάσεις ακόμη και δικογραφίες που αφορούν εγκλήματα, και πάνω σε αυτές να δημιουργηθεί ένα ψευδές οικοδόμημα. Πρώην πρωταγωνιστές της «ομάδας αλήθειας» της ΝΔ αλλά και μιντιάρχες, θεωρούν πως μπορούν να δημιουργήσουν πολλές ιστορίες τύπου «Κατρούγκαλου», για να δημιουργήσουν σύγχυση και την αίσθηση πως «όλοι ίδιοι είναι». Αυτή τη φορά όμως το παιχνίδι θα είναι πολύ πιο σοβαρό και με ξένη βοήθεια.
Ένα σενάριο το οποίο σύμφωνα με ισχυρό παράγοντα της κυβέρνησης έχει δρομολογηθεί, είναι να υπάρξουν δημοσιεύματα τα οποία περιγράφουν αληθινά περιστατικά που αφορούν εγκλήματα αλλά εμπλέκουν και μη σχετιζόμενους. Στη συνέχεια κάποιος εισαγγελέας, θα εμφανιστεί πρόθυμος να διατάξει έρευνα με βάση τα δημοσιεύματα. Έτσι οι μιντιάρχες θα έχουν το δικαίωμα να παράγουν δημοσιεύματα που θα περιέχουν ονόματα, που οι ίδιοι ενέπλεξαν, σαν να ήταν πραγματικά εμπλεκόμενοι.
Το σχέδιο αυτό φαίνεται πως έχει αποκαλύψει σε κυβερνητικό αξιωματούχο ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, υποδεικνύοντας μάλιστα και το όνομα του εισαγγελέα ο οποίος θα φροντίσει να συμπεριλάβει τα ονόματα των μη σχετιζόμενων στην έρευνα για να προσδώσει αξιοπιστία. Αναμένουμε να δούμε αν ο πόλεμος αυτός θα καταλήξει σε μία ακόμη «επιχείρηση μονταζιέρα», ή θα αποκαλύψει μια βρώμικη δραστηριότητα υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια.

Δείτε Το Σπίτι Του Ευάγγελου Βενιζέλου απο το Google Earth… [photos] Ελλαδα


.
Δείτε Το Σπίτι Του Ευάγγελου Βενιζέλου Από Το Google Earth!




Ο Εμπνευστής του χαρατσιού -  Άραγε πληρώνει Φορολογία για το σπιτάκι του;



tro-ma-ktiko.blogspot.grΠηγή

Γιατί το Grexit τρομάζει τόσο πολύ τους Αμερικανούς


Της Gillian Tett  
 
Ο εφιάλτης της Lehman Brothers καταδιώκει την Ουάσιγκτον. Ο φόβος για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας σε περίπτωση Grexit. Ποια σημεία αγνοούν οι υπεραισιόδοξοι Ευρωπαίοι, τα μαθήματα από την κρίση στις ΗΠΑ και τι ειπώθηκε στις κατ' ιδίαν συζητήσεις στο ΔΝΤ.
Γιατί το Grexit τρομάζει τους Αμερικανούς - Οι κατ΄ιδίαν συζητήσεις στο ΔΝΤ
Μία ακόμη εβδομάδα, ένα ακόμη ελληνικό δράμα. Ενώ όμως, οι επενδυτές επεξεργάζονται το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους το εντυπωσιακό χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης.
Στην ανατολική πλευρά του Ατλαντικού, οι αξιωματούχοι φαίνεται πως τώρα πιστεύουν ότι η ελληνική χρεοκοπία, ή ακόμη και η έξοδος από την ευρωζώνη, δεν θα ήταν καταστροφική. Στη σύνοδο του ΔΝΤ την προηγούμενη εβδομάδα, οι Γερμανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι οι πιθανότητες για έξοδο της χώρας από το ευρώ έχουν ήδη προεξοφληθεί από τις αγορές και πως το σοκ θα μπορούσε να είναι περιορισμένο.
Στη δυτική πλευρά του Ατλαντικού όμως, το κλίμα δεν είναι τόσο αισιόδοξο. Στις αρχές της εβδομάδας, ο Τζέισον Φούρμαν, πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων, προειδοποίησε δημοσίως ότι το «Grexit δεν θα είναι κακό μόνο για την ελληνική οικονομία, αλλά θα αποτελέσει πολύ μεγάλο και περιττό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, την στιγμή που πολλά πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν καλά». Κατ’ ιδίαν, Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.
Γιατί υπάρχει αυτή η διατλαντική διαφορά; Εν μέρει, είναι θέμα κινήτρων. Χώρες όπως η Γερμανία έχουν περάσει τους τελευταίους τρεις μήνες να διαπραγματεύονται άκαρπα με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και πλέον έχουν απογοητευτεί τόσο πολύ που θέλουν να βρουν τρόπους να εξορθολογήσουν τον κίνδυνο. Οι Αμερικανοί από την άλλη πλευρά, θέλουν να απομακρύνουν τον κίνδυνο.
Ο άλλος λόγος είναι η Lehman Brothers. Όταν κατέρρευσε η χρηματιστηριακή πριν 7 χρόνια, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έμαθαν ένα επώδυνο μάθημα για το πώς μικρά χαρτιά μπορούν να οδηγήσουν την κατάσταση εκτός ελέγχου. Οι Ευρωπαίοι ομόλογοί τους επίσης βίωσαν αυτή την κρίση. Όμως οι trader της Wall Street και οι αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον είδαν την κρίση να μεταδίδεται τόσο άμεσα, τρομάζοντάς τους. Παράλληλα, ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποπτεύονται ότι υπάρχουν αρκετά  σημεία – κλειδιά αναφορικά με την πανωλεθρία του 2008 που μοιάζουν πολύ με την περίπτωση της Ελλάδας.
Το πρώτο είναι πως ακόμη κι αν έχει γίνει μεγάλη ανάλυση του κινδύνου – ή εάν ο κίνδυνος αναμένεται – αυτό δεν εμποδίζει της ακούσιες, δυσάρεστες επιπτώσεις. Θυμηθείτε το 2008. Έξι μήνες προτού καταρρεύσει η Lehman Brothers, υπήρξε μια τεράστια κρίση στην Bear Stearns. Μετά από αυτό, ρυθμιστές και αξιωματούχοι προετοιμάζονταν για το επόμενο σοκ στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Την παραμονή της χρεοκοπίας της Lehman, για παράδειγμα, οι αξιωματούχοι είχαν επικεντρωθεί μανιωδώς στον περιορισμό των κινδύνων για την αγορά πιστωτικών παραγώγων.
Τελικά όμως, κάτι τους διέφυγε: Αυτό που πυροδότησε την αναταραχή δεν ήταν τα συμβόλαια παραγώγων, αλλά ένα νομικό θέμα που είχαν αγνοήσει: ότι ο βρετανικός πτωχευτικός κώδικας προστατεύει με διαφορετικό τρόπο τους επενδυτές από ότι οι κανονισμοί που ισχύουν στη Νέα Υόρκη.
Το δεύτερο μάθημα από τη Lehman είναι πως όταν πτωχεύει ένας εκδότης τίτλων, τότε πλήττεται η εμπιστοσύνη σε πολλούς ακόμη. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο επειδή οι επενδυτές αρχίζουν να ανησυχούν για τις ελλείψεις που μπορεί να υπάρχουν και σε άλλους, αλλά επειδή υπάρχει ευρύτερη αβεβαιότητα για την πολιτική που θα ακολουθηθεί. Όταν κατέρρευσε η Lehman, ξαφνικά τέθηκε υπό αμφισβήτηση όλο το χρηματοπιστωτικό μοντέλο. Έτσι, ακολούθησε πανικός γύρω από τα αμοιβαία κεφάλαια.
Κι έτσι καταλήγουμε στο τρίτο μάθημα από τη Lehman: η πολιτική αναταραχή έχει μεγάλη σημασία.  Αυτό που πραγματικά οδήγησε σε δίνη τις αγορές το 2008 ήταν όσα συνέβησαν τις δύο ημέρες μετά την κατάρρευση της Lehman. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ αρχικά απέρριψε το πακέτο διάσωσης τραπεζών του τότε υπουργού Οικονομικών Hank Paulson, δημιουργώντας αβεβαιότητα για την πολιτική που θα ακολουθούσε τελικά η Ουάσιγκτον.
Ενδεχομένως αυτοί οι τρεις κίνδυνοι να μπορούν να αποφευχθούν στην περίπτωση της Ελλάδας. Οι ρυθμιστικές αρχές και οι τραπεζίτες επί μήνες μελετούν τις χρηματοοικονομικές διασυνδέσεις που σχετίζονται με την Ελλάδα και έχουν κάνει ασκήσεις συναγερμού για το ενδεχόμενο Grexit. Οι οικονομίες χωρών όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία έχουν βελτιωθεί δραματικά, κι αυτό (στη θεωρία) μειώνει την απειλή μετάδοσης. Παράλληλα, εάν υπάρξει ελληνική χρεοκοπία ή Grexit, τότε η υπόλοιπη ευρωζώνη μπορεί να παρουσιάσει μία ενοποιημένη και συνεκτική πολιτική απάντηση. Τουλάχιστον αυτό είπαν οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης στους Αμερικανούς ομολόγους τους κατά τη σύνοδο του ΔΝΤ.
Όμως, και τα τρία αυτά επιχειρήματα - ή μάλλον ελπίδες – δείχνουν υπεραισιόδοξα. Κατ’ αρχήν, η απόλυτη αδιαφάνεια που υπάρχει στους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, εξακολουθεί να δημιουργεί μεγάλο περιθώριο για δυσάρεστες λογιστικές και νομικές εκπλήξεις. Δεύτερον, σίγουρα η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που κουβάλα ένα υπερβολικό βάρος χρέος. Και τρίτον, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι πολιτικές εκπλήξεις θα σταματήσουν στο Grexit. Όπως και το 2008, μπορεί να δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα πολιτικής.
Για να το θέσουμε με άλλα λόγια, αν και οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης επιμένουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τους πρώτους κινδύνους του Grexit, οι Αμερικανοί ανησυχούν για το δεύτερο κύμα των προβλημάτων που θα δημιουργηθεί.
Αν μη τι άλλο, επειδή υπάρχει και ένα τέταρτο μάθημα από την περίπτωση της Lehman: όταν ξεσπά μία κρίση, η αξία των τίτλων που επηρεάζεται είθισται να καταρρακώνεται. Η τρύπα στον ισολογισμό της Lehman ήταν τελικά πολύ μεγαλύτερη από ότι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί Αυτή είναι μία πολύ τρομακτική σκέψη σε σχέση με οποιοδήποτε σενάριο εξόδου της Ελλάδας- όχι μόνο για την ίδια τη χώρα, αλλά για όλη την Ευρωζώνη.


euro2day

H επανάσταση των τελειωμένων


Δεν πρέπει να έχει υπάρξει πιο άχαρη αντιπολίτευση από τη σημερινή. Όταν βλέπεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο να επιτίθενται στην κυβέρνηση, γίνεσαι αμέσως κυβερνητικός.
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μοιάζουν να μην έχουν αντιληφθεί πως οι πολίτες καταδίκασαν τόσο το ότι οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία, όσο και τους χειρισμούς τους από εκεί και πέρα, με τα Μνημόνια και την υποταγή.
Αν κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη και γελοίοι τύποι σαν τον Λοβέρδο μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση, κάνουν μεγάλο λάθος· αυτοί είναι η καλύτερη διαφήμιση για την σημερινή κυβέρνηση.
Λάθος κάνουν και κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δίνουν σημασία στους Μητσοτάκηδες, τους Λοβέρδους και τους Γεωργιάδηδες.
Θα έπρεπε να τους αφήνουν να ουρλιάζουν μόνοι τους. Έχουν πλάκα.
Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι εξελίξεις για τη χώρα μας αλλά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μετρήθηκαν και βρέθηκαν ανίκανοι και επικίνδυνοι. Κάποιοι μάλιστα κατηγορούν αυτά τα δυο κόμματα για προδοσία.
Ντιντήδες και τζιτζιφιόγκοι σαν τον Μητσοτάκη και τον Λοβέρδο ανήκουν στο παρελθόν.
Αυτοί ήταν «καλοί» για τα χρόνια της παντοδυναμίας των ΜΜΕ των ολιγαρχών, που μπορούσαν να τους παρουσιάζουν μάγκες, ενώ είναι φελλοί.
Τώρα πέφτουν όλοι μαζί.
Και δεν θα αργήσει η ώρα που θα φαγωθούνε μεταξύ τους.
Γιατί στο βάθος είναι η φυλακή.


Πηγή:pitsirikos.net
Πηγή φωτο: koutipandoras

Η γελοιότητα του ρεπορτάζ σχολίου του Reuters:Ο απομονωμένος βαρουφάκης δεν πήγε στο δείπνο των υπουργων


Reuters: Ο απομονωμένος Βαρουφάκης δεν πήγε στο δείπνο των υπουργών

Μόνο γελοίο μπορεί να χαρακτηριστεί  ένα τέτοιο ρεπορταζ απο ένα κατά ... τα άλλα σοβαρό ειδησεογραφικό πρακτορείο. Ισως δεν μπορεί να κατανοήσει ο συντάκτης του,  οτι είναι πιο σημαντικό απο ένα πλούσιο  γεύμα  με σολομό η προάσπιση των συμφερόντων της πατρίδας σου .Και πως υπάρχουν κάποιοι ηγέτες και υπουργοί  που δεν θυσιάζουν τον λαό τους που πεινάει, για να έχουν πλούσια γεύματα.Αυτο που  προτίμησε να κάνει ο Γιανης Βαρουφάκης.             







«Ενώ τα λεωφορεία μετέφεραν τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών σε ένα δείπνο, την Παρασκευή το βράδυ, ένας από αυτούς έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο και μετά περιπλανήθηκε μόνος στο σκοτάδι».
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, σχολιάζοντας το κλίμα που επικρατούσε στη Ρίγα της Λετονίας, πριν και μετά το Eurogroup, καθώς και τη στάση των Ευρωπαίων υπουργών απέναντι στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.
«Ο Γιάννης Βαρουφάκης είπε πως είχε άλλα σχέδια, έπειτα από μια “μελανιασμένη” μέρα επαφών στη Ρίγα, κάτι που δείχνει την απομόνωσή του καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την χρεοκοπία της χώρας.
Την ώρα που στους άλλους υπουργούς οι συνοδείες τους τούς έφερναν φαγητό και ζεστά ρούχα κατά τη συνεδρίαση στη Ρίγα, ο Βαρουφάκης ήταν σχεδόν πάντα μόνος», γράφει το δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων.
«Είναι εντελώς απομονωμένος», είπε στο Reuters ένας ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης και προσθέτει για το δείπνο όπου οι υπουργοί απόλαυσαν τοπικά θαλασσινά εδέσματα με σολομό και λαβράκι υπό τους ήχους χορωδίας: «Δεν ήρθε καν στο δείπνο να εκπροσωπήσει τη χώρα του», πρόσθεσε, ενώ αποκάλυψε πως το μενού περιελάμβανε σολομό και λαβράκι.
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στο πρωινό πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, σημειώνοντας ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Μάριο Ντράγκι όταν συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο απέφυγαν να ανταλλάξουν ακόμα και βλέμμα.
Ακόμα, Ευρωπαίος αξιωματούχος, περιγράφοντας την ατμόσφαιρα μέσα στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε το Eurogroup εξήγησε γιατί οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών είναι ενοχλημένοι με τον Γιάννη Βαρουφάκη.
«Δεν τους αρέσει το γεγονός ότι δίνει μια σύντομη διάλεξη όταν τους μιλά. Και για αυτό το λόγο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τον σταμάτησε λέγοντάς του: Γιάννη, δεν μας λες αυτά που θέλουμε να ακούσουμε».





 Με πληροφορίες απο kontranews.gr

Ο ανεψιός του Σημίτη πηγε να ζητήσει τη βοήθεια του Προεδρου της Δημοκρατίας - να μην φύγουμε απο το ευρω.


Ο ανεψιός του Σημίτη που μας έβαλε στο ευρώ επισκεφθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ζήτησε με απλά λόγια να βοηθήει να μήν φυγουμε απο το ευρώ .Πιανου τον φόβο εκφράζει ο ποταμίσιος αρχηγός;  των δανειστών μήπως;  Η τάχα μήπως όχι;... γιατι να το κρύψουμε άλλωστε !

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε τι και πως  θα μπορεί να βοηθήσει σε αυτο ;  αν το αποφασίσει η κυβέρνηση μετά απο την αδιάλακτη και  εχθρική συμπεριφορά των δανειστων η οποία κυβέρνηση,  έχει την νωπή  εντολή να φθάσει μέχρι τέλους δηλαδή την έξοδο απο το ευρώ .
Και προκειμένου  να μην οδηγήσει την Ελλάδα στην γενοκτονία της με την παραμονή της στο ευρώ και την υποταγή της στις απαιτήσεις δανειστών για μειώση των μισθων -των συντάξεων και των υπολοίπων οπως  ήταν στη κρυφή  λίστα του Χαρδούβελη.

Γιατι κανείς πολίτης δεν ξεχνά την προεκλογική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα η οποία ήταν <<Ειμαστε αποφασισμένοι να φθάσουμε μέχρι τέλους αν μας αναγκάσουν ..αλλα πιστεύω δεν θα μας αναγκάσουν >>

fyllokaiftero1.blogspot.com

Να θυμηθούμε πως μας 'εβαλε στο ευρω ο Σημίτης ;
 

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ!




Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης

Λέγεται συχνά για μια «απάτη» του κ. Σημίτη με swaps ώστε η Ελλάδα να εισέλθει στη ζώνη του ευρώ.

Έχει ειπωθεί όμως πολλές φορές, ακόμη και από Όλι Ρεν ότι δεν υπήρξε τέτοια περίπτωση απάτης.

Μια άλλη μάλλον «απάτη» λέγεται ότι έχει γίνει από τον κ. Σημίτη και από τον τότε βοηθό του και υπουργό Οικονομικών της Τρόικας  της συγκυβερνησης Σαμαρά στην Ελλάδα και σήμερα παραμένοντας ( ;)  διευθυντή της τράπεζας Ελλάδος  κ. Στουρνάρα. 

Αυτή η «απάτη» λέγεται ότι είναι που κατέστρεψε τους Έλληνες και την Ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα ενώ ως λέγεται η πραγματική αντιστοιχία δραχμής ευρώ ήταν 200 δραχμές = 1 ευρώ η Ελλάδα μπήκε στη ζώνη του ευρώ με αντιστοιχία 1 ευρώ = 340,75 δραχμές αντί 200 δραχμές.
Έτσι από την αρχή αφαιρέθηκε περίπου η μισή αγοραστική αξία των Ελλήνων. Ή με άλλες λέξειςεκλάπη ο μισός τους πλούτος.

Αποτέλεσμα επίσης της «κλοπής» αυτής ήταν να αυξηθεί περίπου στο διπλάσιο η τιμή κάθε εισαγόμενου είδους με τιμές ευρώ στην Ελλάδα.

Δηλαδή τώρα ο Έλληνας με τα ίδια χρήματα αγόραζε περίπου τα μισά.

Άλλο επακόλουθο ήταν και οι τιμές των εγχώριων προϊόντων να προσαρμοσθούν στις τιμές ευρώ των εισαγόμενων (όλων, πρώτων υλών κτλ) και τα Ελληνικά προϊόντα βαθμιαία να πάψουν να είναι ανταγωνιστικά.


Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
 

Αποτέλεσμα Δημοσκόπησης: Λαική εντολή στη κυβέρνηση να προχωρήσει " μέχρι τέλους" που είναι η έξοδος και απο την Ε.Ε αν χρειαστεί.


 Δημοσκόπηση δίνει εντολή στην κυβέρνηση για πλήρη απαλλαγή απο τους δυνάστες  του ευρώ


ΤΙΣ 15 ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΝΔ






Παρά το επικοινωνιακό "σφυροκόπημα" που δέχεται η κυβέρνηση από τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ,ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κρατά μια διαφορά από την ΝΔ της τάξεως των δεκαπέντε μοναδων.
Η κυβέρνηση σαν σύνολο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συνεχίζει να έχει μια ευρεία αποδοχή, και παρά το γεγονός ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία με τους δανειστές, οι πολίτες έχουν εμπιστοσύνη, και δεν επιστρέφουν στη ΝΔ.
Στο ερώτημα εάν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές η πλειοψηφία θα επέλεγε τον ΣΥΡΙΖΑ με 36,9%. Δεύτερο κόμμα η ΝΔ με 21,7% και ακολουθούν το Ποτάμι με 7,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, το ΚΚΕ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 4,6% και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%.
Φυσικά για άλλη μια φορά φαίνεται ένα ψυχολογικο "σπρώξιμο" προς το ΠΟΤΑΜΙ έναντι της τρίτης πολιτικής δύναμη της χώρας, του Λαϊκού Συνδέσμου. Ποτέ οι δημοσκοπήσεις δεν έδωσαν τα πραγματικά ποσοστά του Λαϊκού Συνδέσμου, και δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη που να διακιολογεί την άνοδο του Ποταμιού, ούτε κάποια τόσο σημαντική παρέμβαση που να προκάλεσε αύξηση των ποσοστών του.
Σε ότι αφορά το Λαϊκό Σύνδεσμο οι δημοσκόποι στερούνται της "έξωθεν καλής μαρτυρίας" δηλαδή ότι στις εκλογές και στις ευρωεκλογές εμφάνιζαν το εθνικιστικό κόμμα από την πέμπτη μέχρι την έβδομη θέση και διαψεύστηκαν οικτρά, εν προκειμένω αξιοπιστία μηδέν.
Η δύναμη του Λαϊκού Συνδέσμου συνεχίζει βέβαια να κρύβεται στην λεγόμενη "κρυφή" ψήφο, πολλοί απλώς αρνούνται να απαντήσουν όπως αποδείχτηκε και στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές. Θα πορούσε αυτό να ισχύσει την πρώτη φορά ως λάθος, όμως τις επόμενες φορές θα έπρεπε να το λάβουν υπόψιν τους.
Τα ποσοστά των ΑΝΕΛ είναι επίσης αρκετά υψηλά, και σημειώνεται ότι εφόσον μιλάμε για πρόθεση ψήφου με αναγωγή θα μπορούσαν να αγγίζουν το 6%. Στο σύνολό της η κυβέρνησης διατηρεί επομένως μια ευρεία πλειοψηφία,και τυγχάνει συντριπτικής αποδοχής.
Το 71,9% δηλώνει ότι καλύτερο για τη χώρα είναι μια συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έναντι του 23,2% που θεωρεί καλύτερη τη ρήξη.
Το 72,9% επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ενώ το 20,3% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή.
Επίσης, το 79,4% θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ΕΕ και το 73,7% στο ΝΑΤΟ. Αντίθετα το 17,2% δεν επιθυμεί να μείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και το 22% δεν θέλει να παραμείνει η χώρα στο ΝΑΤΟ.
 defencenet.gr

Στρατούλης :" Εχουμε το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις γιατί χρωστάμε πολλά"

Δήλωσε, και έδωσε διευκρινήσεις  στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων

«Η Ελλάδα δεν είναι Ουγκάντα –χωρίς να υποτιμώ τη χώρα αυτή- για να ισχύσουν εδώ εργασιακές σχέσεις που δεν ισχύουν σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο  ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων,Δημήτρης Στρατούλης  
Ο υπουργόςεπανέλαβε πως είναι απαράβατη κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης η μείωση μισθών και συντάξεων, την οποία έχουν τονίσει πολλές φορές όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός  σημείωσε ταυτόχρονα πως «όταν χρωστάς πολλά το πρόβλημα το έχει ο δανειστής σου που θέλει να πάρει τα λεφτά και όχι εσύ» θέλοντας να δείξει μία άλλη οπτική για την διαπραγμάτευση.
Τέλος αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο κ Στρατούλης .είπε πως τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν υποχρέωση να δώσουν τα αποθεματικά τους παρά μόνο αν υπάρξει εθελοντική πρόθεση.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε: 
Για τις διαπραγματεύσεις
"Γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ζητήματα νέας μείωσης συντάξεων και μισθών έχουμε κόκκινη γραμμή που έχουμε πει ότι είναι απαράβατη, όχι γιατί έχουμε κανένα ιδεολογικό ή πολιτικό πείσμα αλλά γιατί δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός. Δεν μπορεί να γίνουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις."
Ερωτώμενος για την κόκκινη γραμμή στο θέμα των συντάξεων σχολίασε:
Εμείς είπαμε ότι όσον αφορά τις λεγόμενες πρόωρες συντάξεις γιατί στην ορολογία την νομική τις λέμε μειωμένες συντάξεις. Έχουμε πει ότι υπάρχει θέμα με τις εθελούσιες που κάνουν μεγάλες τράπεζες και ιδιωτικοποιημένες πρώην δημόσιες επιχειρήσεις, εκεί έχουμε εμείς πρόβλημα δεν είναι ανάγκη να μας το πουν ούτε οι Θεσμοί ούτε κανένας και για αυτό χθες το πρωί έστειλα επιστολή στον υπουργό Οικονομικών τον κ. Βαρουφάκη και ζητάω να προκηρύξει και να αναθέσει ειδικές οικονομικές μελέτες για το τι επιπτώσεις είχαν στα ασφαλιστικά ταμεία οι εθελούσιες που έγιναν σε τράπεζες και ιδιωτικοποιημένες πρώην ΔΕΚΟ από το 2007 και μετά. Γιατί δημιουργούν πρώτα απ’ όλα μεγάλες μαύρες τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και ακραίες καταστάσεις αδικίας μεταξύ των ασφαλισμένων. Αυτό είναι το ζήτημα το οποίο εμείς θέτουμε όχι γιατί μας το λένε οι θεσμοί αλλά γιατί αυτό πρέπει να το κάνουμε και θα το κάνουμε. Όλα τα άλλα το να παραβιάσουμε θεμελιωμένα δικαιώματα εργαζόμενων μητέρων με ανήλικα παιδιά, ατόμων με αναπηρία ή εργαζομένων σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα αυτό δεν θα το κάνουμε . Θεμελιωμένα δικαιώματα δεν θα θίξουμε το έχουμε πει εξ αρχής και όσοι από τα τεχνικά κλιμάκια αναπαράγουν με εμμονή ιδεολογική αυτή την αντίληψη αυτοί μας δημιουργούν πρόβλημα προώρων συνταξιοδοτήσεων στην Ελλάδα γιατί αυτές οι κατηγορίες που έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα δεν φεύγουν νωρίτερα για συνταξιοδότηση οι περισσότεροι γιατί δεν τους συμφέρει. Με το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που δημιουργούν οι θεσμοί, τα κλιμάκια οι δανειστές σπρώχνουν στην πρόωρη συνταξιοδότηση όλο αυτό τον κόσμο. 
Ερωτηθείς αν τον προβληματίζει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου ως προς τα ασφαλιστικά ταμεία
Το λύσαμε, η παρέμβασή μου προς την κυβέρνηση ήταν να εξαιρεθούν από την υποχρεωτικότητα τα ασφαλιστικά ταμεία και να μείνει όπως είναι μέχρι τώρα ότι δύνανται τα ασφαλιστικά ταμεία να χρησιμοποιήσουν αυτό το επενδυτικό εργαλείο, επομένως έχει μείνει σε βάση εθελοντική.  Κυρίως η παρέμβασή μου ήταν επειδή υπάρχει μια ευαισθησία επειδή οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την διαδικασία του PSI λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και επειδή ένας κόσμος δεν θα καταλάβαινε ότι είναι διαφορετικό αυτό που έγινε με το PSI και διαφορετικό να επενδύεις σε repos του Δημοσίου με συμφέρον επιτόκιο 2,7% ζήτησα και συμφωνήσαμε όλοι και εξαιρέθηκαν και μπήκε σε εθελοντική βάση.
Η προσωπική μου γνώμη το να πάει ένα ασφαλιστικό ταμείο να αξιοποιήσει αυτό το επενδυτικό εργαλείο δηλαδή να τα βάλει σε λογαριασμό διαχείρισης ότι του περισσεύει αντί να το έχει σε μια εμπορική τράπεζα με λιγότερα από 1% να το βάλει σε repos του Δημοσίου με 2,7% ανεπιφύλακτα εγώ αν ήμουν διοικητής ασφαλιστικού ταμείου θα πήγαινα στην δεύτερη λύση γιατί είναι για το δημόσιο συμφέρον και για το συμφέρον των ασφαλισμένων. Αλλά αυτό έχει αφεθεί στα ΔΣ τα οποία σήμερα αύριο θα αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιήσουν αυτή την δυνατότητα ή όχι.
Εμείς δεν συζητάτε καμία μεταβολή προς το χειρότερο αλλά εμείς θα προωθήσουμε το νομοσχέδιο το οποίο επαναφέρει τον κατώτατο μισθό σταδιακά και επαναφέρει άμεσα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Επομένως όχι απλά δεν δεχόμαστε να χειροτερέψουν αλλά θέλουμε να επαναφέρουμε τις εργασιακές σχέσεις με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δεν είναι Ουγκάντα η Ελλάδα, δεν είναι χώρα της υπο-σαχάριας Αφρικής, είναι χώρα της ΕΕ και της ευρωζώνης και θα πρέπει να το καταλάβουν όσο το δυνατόν καλύτερα ότι η Ελλάδα θα έχει ίδιες εργασιακές σχέσεις τουλάχιστον με αυτές που υπάρχουν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης . Δεν είμαστε μια μαύρη τρύπα εργασιακών σχέσεων.
Για το θέμα των δανειστών, των απαιτήσεών τους από την ελληνική πλευρά και το ποιος έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις χολίασε.
Όχι έχει το πάνω χέρι άμα του χρωστά λίγα χρήματα άμα του χρωστάς πολλά που εμείς χρωστάμε 327 εκατομμύρια το πάνω χέρι στην συγκεκριμένη περίπτωση το έχουμε εμείς. Αυτό είναι ένα λαϊκό ρητό ισχύει και στις διεθνείς σχέσεις επομένως δεν βιαζόμαστε μόνο εμείς να κλείσει μια επωφελή συμφωνία πρέπει να βιάζονται λογικά και οι δανειστές της χώρας. 
Ο ελληνικός λαός πέντε χρόνια λεηλατούνταν, η οικονομία μας καταστράφηκε, είχε ύφεση η οικονομίας μας γιατί αυτές οι πολιτικές είναι υφεσιακές δηλαδή τι να κάνουμε να πάμε σαν κυβέρνηση και να υπογράψουμε τις απαιτήσεις τους και να γίνουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι δυνατόν; Δεν θα το κάνουμε επειδή αυτό ζητούν , τι είναι ο λαός μας σκλάβος ;
Θα υπάρξει συμφωνία στα 11 του μήνα, νομίζω ότι από την συνάντηση του πρωθυπουργού μας με την κα Μέρκελ όσο και κακόπιστος να είναι κάποιος όποια και ανάγνωση να κάνει φαίνεται ότι μπαίνουμε σε ένα οδικό χάρτη μέχρι 11 Μαΐου να έχει υπογραφεί ενδιάμεση συμφωνία. Οτιδήποτε άλλο είναι και σε βάρος της χώρας μας και σε βάρος της Ευρώπης.
Μέτρα σε βάρος μισθών συντάξεων και νέες φορομπηχτικές πολιτικές σαφώς και δεν θα έχει.

Διευκρινήσεις έδωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων

«Η Ελλάδα δεν είναι Ουγκάντα –χωρίς να υποτιμώ τη χώρα αυτή- για να ισχύσουν εδώ εργασιακές σχέσεις που δεν ισχύουν σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων,Δημήτρης Στρατούλης  
Ο υπουργός  επανέλαβε πως είναι απαράβατη κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης η μείωση μισθών και συντάξεων, την οποία έχουν τονίσει πολλές φορές όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός σημείωσε ταυτόχρονα πως «όταν χρωστάς πολλά το πρόβλημα το έχει ο δανειστής σου που θέλει να πάρει τα λεφτά και όχι εσύ» θέλοντας να δείξει μία άλλη οπτική για την διαπραγμάτευση.
Τέλος αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο κ.Στρατούλης είπε πως τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν υποχρέωση να δώσουν τα αποθεματικά τους παρά μόνο αν υπάρξει εθελοντική πρόθεση.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε: 
Για τις διαπραγματεύσεις
"Γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ζητήματα νέας μείωσης συντάξεων και μισθών έχουμε κόκκινη γραμμή που έχουμε πει ότι είναι απαράβατη, όχι γιατί έχουμε κανένα ιδεολογικό ή πολιτικό πείσμα αλλά γιατί δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός. Δεν μπορεί να γίνουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις."
Ερωτώμενος για την κόκκινη γραμμή στο θέμα των συντάξεων σχολίασε:
Εμείς είπαμε ότι όσον αφορά τις λεγόμενες πρόωρες συντάξεις γιατί στην ορολογία την νομική τις λέμε μειωμένες συντάξεις. Έχουμε πει ότι υπάρχει θέμα με τις εθελούσιες που κάνουν μεγάλες τράπεζες και ιδιωτικοποιημένες πρώην δημόσιες επιχειρήσεις, εκεί έχουμε εμείς πρόβλημα δεν είναι ανάγκη να μας το πουν ούτε οι Θεσμοί ούτε κανένας και για αυτό χθες το πρωί έστειλα επιστολή στον υπουργό Οικονομικών τον κ. Βαρουφάκη και ζητάω να προκηρύξει και να αναθέσει ειδικές οικονομικές μελέτες για το τι επιπτώσεις είχαν στα ασφαλιστικά ταμεία οι εθελούσιες που έγιναν σε τράπεζες και ιδιωτικοποιημένες πρώην ΔΕΚΟ από το 2007 και μετά. Γιατί δημιουργούν πρώτα απ’ όλα μεγάλες μαύρες τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και ακραίες καταστάσεις αδικίας μεταξύ των ασφαλισμένων. Αυτό είναι το ζήτημα το οποίο εμείς θέτουμε όχι γιατί μας το λένε οι θεσμοί αλλά γιατί αυτό πρέπει να το κάνουμε και θα το κάνουμε. Όλα τα άλλα το να παραβιάσουμε θεμελιωμένα δικαιώματα εργαζόμενων μητέρων με ανήλικα παιδιά, ατόμων με αναπηρία ή εργαζομένων σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα αυτό δεν θα το κάνουμε . Θεμελιωμένα δικαιώματα δεν θα θίξουμε το έχουμε πει εξ αρχής και όσοι από τα τεχνικά κλιμάκια αναπαράγουν με εμμονή ιδεολογική αυτή την αντίληψη αυτοί μας δημιουργούν πρόβλημα προώρων συνταξιοδοτήσεων στην Ελλάδα γιατί αυτές οι κατηγορίες που έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα δεν φεύγουν νωρίτερα για συνταξιοδότηση οι περισσότεροι γιατί δεν τους συμφέρει. Με το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που δημιουργούν οι θεσμοί, τα κλιμάκια οι δανειστές σπρώχνουν στην πρόωρη συνταξιοδότηση όλο αυτό τον κόσμο. 
Ερωτηθείς αν τον προβληματίζει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου ως προς τα ασφαλιστικά ταμεία
Το λύσαμε, η παρέμβασή μου προς την κυβέρνηση ήταν να εξαιρεθούν από την υποχρεωτικότητα τα ασφαλιστικά ταμεία και να μείνει όπως είναι μέχρι τώρα ότι δύνανται τα ασφαλιστικά ταμεία να χρησιμοποιήσουν αυτό το επενδυτικό εργαλείο, επομένως έχει μείνει σε βάση εθελοντική.  Κυρίως η παρέμβασή μου ήταν επειδή υπάρχει μια ευαισθησία επειδή οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την διαδικασία του PSI λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και επειδή ένας κόσμος δεν θα καταλάβαινε ότι είναι διαφορετικό αυτό που έγινε με το PSI και διαφορετικό να επενδύεις σε repos του Δημοσίου με συμφέρον επιτόκιο 2,7% ζήτησα και συμφωνήσαμε όλοι και εξαιρέθηκαν και μπήκε σε εθελοντική βάση.
Η προσωπική μου γνώμη το να πάει ένα ασφαλιστικό ταμείο να αξιοποιήσει αυτό το επενδυτικό εργαλείο δηλαδή να τα βάλει σε λογαριασμό διαχείρισης ότι του περισσεύει αντί να το έχει σε μια εμπορική τράπεζα με λιγότερα από 1% να το βάλει σε repos του Δημοσίου με 2,7% ανεπιφύλακτα εγώ αν ήμουν διοικητής ασφαλιστικού ταμείου θα πήγαινα στην δεύτερη λύση γιατί είναι για το δημόσιο συμφέρον και για το συμφέρον των ασφαλισμένων. Αλλά αυτό έχει αφεθεί στα ΔΣ τα οποία σήμερα αύριο θα αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιήσουν αυτή την δυνατότητα ή όχι.
Εμείς δεν συζητάτε καμία μεταβολή προς το χειρότερο αλλά εμείς θα προωθήσουμε το νομοσχέδιο το οποίο επαναφέρει τον κατώτατο μισθό σταδιακά και επαναφέρει άμεσα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Επομένως όχι απλά δεν δεχόμαστε να χειροτερέψουν αλλά θέλουμε να επαναφέρουμε τις εργασιακές σχέσεις με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δεν είναι Ουγκάντα η Ελλάδα, δεν είναι χώρα της υπο-σαχάριας Αφρικής, είναι χώρα της ΕΕ και της ευρωζώνης και θα πρέπει να το καταλάβουν όσο το δυνατόν καλύτερα ότι η Ελλάδα θα έχει ίδιες εργασιακές σχέσεις τουλάχιστον με αυτές που υπάρχουν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης . Δεν είμαστε μια μαύρη τρύπα εργασιακών σχέσεων.
Για το θέμα των δανειστών, των απαιτήσεών τους από την ελληνική πλευρά και το ποιος έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις χολίασε.
Όχι έχει το πάνω χέρι άμα του χρωστά λίγα χρήματα άμα του χρωστάς πολλά που εμείς χρωστάμε 327 εκατομμύρια το πάνω χέρι στην συγκεκριμένη περίπτωση το έχουμε εμείς. Αυτό είναι ένα λαϊκό ρητό ισχύει και στις διεθνείς σχέσεις επομένως δεν βιαζόμαστε μόνο εμείς να κλείσει μια επωφελή συμφωνία πρέπει να βιάζονται λογικά και οι δανειστές της χώρας. 
Ο ελληνικός λαός πέντε χρόνια λεηλατούνταν, η οικονομία μας καταστράφηκε, είχε ύφεση η οικονομίας μας γιατί αυτές οι πολιτικές είναι υφεσιακές δηλαδή τι να κάνουμε να πάμε σαν κυβέρνηση και να υπογράψουμε τις απαιτήσεις τους και να γίνουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι δυνατόν; Δεν θα το κάνουμε επειδή αυτό ζητούν , τι είναι ο λαός μας σκλάβος ;
Θα υπάρξει συμφωνία στα 11 του μήνα, νομίζω ότι από την συνάντηση του πρωθυπουργού μας με την κα Μέρκελ όσο και κακόπιστος να είναι κάποιος όποια και ανάγνωση να κάνει φαίνεται ότι μπαίνουμε σε ένα οδικό χάρτη μέχρι 11 Μαΐου να έχει υπογραφεί ενδιάμεση συμφωνία. Οτιδήποτε άλλο είναι και σε βάρος της χώρας μας και σε βάρος της Ευρώπης.
Μέτρα σε βάρος μισθών συντάξεων και νέες φορομπηχτικές πολιτικές σαφώς και δεν θα έχει.




 Πηγή