Για πρώτη φορά η Εκκλησία ανοίγει το θέμα της εκμετάλλευσης της περιουσίας της για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Η δήλωση αυτή ήρθε εκ στόματος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να πωληθούν περιουσιακά της στοιχεία αλλά να αξιοποιηθούν σε συνεργασία με το ελληνικό κράτος.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος διευκρίνισε ότι δεν μιλά για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για την αξιοποίησή της, προκειμένου αυτή να παραμείνει σε ελληνικά χέρια, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδά που θα προκύψουν, θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους.
 
Το θέμα αυτό, όπως είπε, θα συζητηθεί με τον πρωθυπουργό και αποκάλυψε ότι η Άνγκελα Μερκελ έστειλε τον Γιοακίμ Φούχτελ, εκπρόσωπο της καγκελαρίας για την ελληνογερμανική συνεργασία, στην Αρχιεπισκοπή, για να συζητήσει μαζί του. 





parapolitika.gr




Σχόλιο : Αν μπει στην μέση ο" Πρωθυπουργός Ελλάδος επι Σαμαρά Βενιζέλου "ο γνωστός  "Χούφτεν " ο Γιοακίμ Φούχτελ τα...πιάσαμε τα λεφτά μια απο τα ίδια δηλαδή με άλλο όνομα 
Και την εκκλησιαστική περιουσια θα την φάνε " δια της " συνεργασίας"   δεσμεύσεως για 99 χρόνια...( Στρίβειν δια του αρραβώνος)
 Και κατά τα άλλα δεν θα πωληθεί Αρχιεπίσκοπε.!! 
Και το χρέος θα μείνει απλήρωτο  και η εκκλησιακή περιουσια θα πάει στα  γερμανικά χέρια της ΕΕ.
Η αξιοποιήση της εκκλησιαστικής περιουσίας να πρέπει να  γίνει για την ανάπτυξη και προς όφελος του ελληνικού λαου και όχι για την αποπληρωμή του  παράνομου χρέους , και πριν αυτο "κουρευτεί" 50-60%