07 Απριλίου 2015

Οι καναλάρχες συνωμοτούν κατά της κυβέρνησης στο Plaza

Οι καναλάρχες συνωμοτούν κατά της κυβέρνησης στο Plaza
“ Σχεδιάζουν επιθέσεις κατά της κυβέρνησης ”
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 20:23
    Στο ξενοδοχείο Plaza συναντήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών της χώρας για να συντονίσουν την αντίδρασή τους στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο χώρο των ΜΜΕ.

    Η συνάντηση εντάσσεται στη γενικότερη δραστηριοποίηση των αφεντικών των ΜΜΕ με σκοπό να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης Τσίπρα να εφαρμόσει τους υφιστάμενους νόμους απαιτώντας τα προβλεπόμενα τέλη και φόρους αλλά και να ελέγξει τα δάνεια των εταιρειών τους.

    Άλλωστε νωρίτερα, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για "συντονιστικό γραφείο" των καναλαρχών κατά της κυβέρνησης που θα το "τρέχουν" μεγαλοδημοσιογράφοι.

    Οι πληροφορίες αυτές έρχονται μετά την εξαγγελία από το Γιάννη Βαρουφάκη για έλεγχο των δανείων των ΜΜΕ, την κατάθεση του νομοσχεδίοY για την ΕΡΤ, την ανακοίνωση του Νίκου Παππά ότι είναι απαιτητά 40 εκατ. εδώ και τώρα για τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων καθώς και την πρόθεση της κυβέρνΗσης να προκηρύξει διαγωνισμό για την αδειοδότηση των σταθμών.

    Τα μεγάλα συγκροτήματα επιδίδονται σε μπαράζ αστήριχτων δημοσιευμάτων κατά της κυβέρνησης, για να δημιουργήσουν κλίμα και να ασκήσουν πίεση.

    ΠΗΓΗ: koutipandoras

    Η φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter ο Α.Τσίπρας από τη Μόσχα



    tsipras

    Έφτασε στη Μόσχα ο Πρωθυπουργός το βράδυ της Μ.τρίτης, ενόψει της συνάντησης που θα έχει τη Μ.Τετάρτη με το Ρώσο Πρόεδρο Β.Πούτιν. Δείτε τι ανέβασε στο λογαριασμό του Πρωθυπουργού στο Twitter και το βίντεο της άφιξής του.

    Στη Μόσχα βρίσκεται από το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης θα έχει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
    Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε στον λογαριασμό του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Twitter τη φωτογραφία από την άφιξή του στη Μόσχα.
    “Άφιξη νωρίτερα στη Μόσχα. Αύριο το μεσημέρι συνάντηση με το ρώσο Πρόεδρο κ. Πούτιν”, έγραψε μαζί με τη φωτογραφία ο κ. Τσίπρας.

    Η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση σε όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, παρότι το Κρεμλίνο έχει ξεκαθαρίσει πως η Ελλάδα δεν έχει θέσει κανένα αίτημα για χρηματοδότηση από την Ρωσία.
    Παρόλα αυτά, τα διεθνή ΜΜΕ καταγράφουν δυσαρέσκεια και ανησυχία Ευρωπαίων αξιωματούχων για τη συνάντηση του Τσίπρα με τον Πούτιν.
    Δείτε το βίντεο της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα:










    Πηγή: ysterografa.gr
     7imeres.gr

    ΤΩΡΑ! Στα χέρια της ΕΥΠ Ουκρανός κουκουλοφόρος!


    - Είχε προηγηθεί συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια η οποία έληξε ειρηνικά - Βόμβες μολότοφ πέταξαν οι αντιεξουσιαστές σε κάδους και αυτοκίνητα στα Εξάρχεια - Οι αντιεξουσιαστές με κάδους που καίγονται έχουν στήσει οδοφράγματα στην Οδό Στουρνάρη - Οι αστυνομικοί βρίσκονται απέναντι από την πύλη του Πολυτεχνείου - Ιδιαίτερα επικίνδυνο το γεγονός πως δεν έχει κλείσει η Πατησίων και κινδυνεύουν οι οδηγοί - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ  Επεισόδια είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα γύρω από το Πολυτεχνείο και ειδικότερα στην οδό Στουρνάρη.     Τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου πριν από μισή ώρα, όταν ομάδα νεαρών που συμμετείχε σε πορεία αντιεξουσιαστών, κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια και μόλις έφτασε στο Πολυτεχνείο έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Στουρνάρη και στην οδό Τοσίτσα.     Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, ξεκίνησε από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή και σε συνέχεια οι αντιεξουσιαστές κατέβηκαν προς την Ομόνοια.    Εκεί αποσπάστηκε η ομάδα που προχώρησε προς το Πολυτεχνείο, η οποία αφού έσπασε στα Χαυτεία την τζαμαρία ενός αρτοποιείου, ξεκίνησε τα επεισόδια στην οδό Στουρνάρη.   Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι νεαροί έχουν κάψει τουλάχιστον 4 αυτοκίνητα, ενώ είναι απορίας άξιο γιατί δεν έχει κλείσει η Πατησίων και κινδυνεύουν οι οδηγοί.  Φωτιές έξω από το Πολυτεχνείο μετά από πορεία αντιεξουσιαστών

    Σύμφωνα με το hellas force.gr

    Εδώ και μέρες η ΕΥΠ παρακολουθούσε  άτομα που ήρθαν στην Ελλάδα, και είναι ύποπτοι για σχέσεις με παραστρατιωτικούς ΝΑΖΙ της Ουκρανίας.

    Η αρχικη υποψία της ΕΥΠ περιστρεφόταν γύρο από το εμπόριο όπλων ως σκοπό της άφιξης τους στην Ελλάδα.

    Τελικά ένας εξ αυτών είναι στα χέρια της ΕΥΠ καθώς συμμετείχε φορώντας κουκούλα στα σημερινά επεισόδια έξω από το πολυτεχνείο

    Share this:

    Υπουργείο Οικονομικών: Κανονικά η καταβολή των κοινωνικών επιδομάτων

    Υπουργείο Οικονομικών: Κανονικά η καταβολή των κοινωνικών επιδομάτων
    Κανονικά θα γίνει η καταβολή των επιδομάτων κοινωνικού χαρακτήρα, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στην βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.
    Με αφορμή ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννη Δριβελέγκα και Βασίλη Κεγκέρογλου για το πώς και πότε το δημόσιο θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του στο εσωτερικό της χώρας, ώστε να μην οδηγηθεί η κυβέρνηση σε στάση πληρωμών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, απέστειλε έγγραφο στην Βουλή, που ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται πως η καταβολή των κοινωνικών επιδομάτων θα γίνει κανονικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.
    Συγκεκριμένα, ο κ. Μάρδας αναφέρει πως, «Ο κρατικός προϋπολογισμός σχεδιάζεται και εκτελείται με τρόπο που να διατηρείται η αναγκαία ισορροπία μεταξύ εισπράξεων και πληρωμών, λαμβανομένων πάντοτε υπόψη των υφιστάμενων συνθηκών ρευστότητας», ενώ στην συνέχεια προσθέτει πως, «στο πλαίσιο αυτό οι μεταβιβάσεις προς τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται με γνώμονα και το ύψος των ταμειακών τους διαθεσίμων, όπως εξάλλου περιγράφεται και στην εγκύκλιο εκτέλεσης του προϋπολογισμού έτους 2015».
    Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, η καταβολή των κοινωνικού χαρακτήρα επιδομάτων, όπως τα οικογενειακά επιδόματα και το επίδομα θέρμανσης,  θα πραγματοποιείται βάσει του σχετικού προγραμματισμού και της επεξεργασίας, των στοιχείων των δικαιούχων από τους αρμόδιους εποπτεύοντες φορείς.
    Οι Υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), πληρώνουν τις δαπάνες που αυτές εκκαθαρίζουν, μέσα στα περιθώρια των πιστώσεων του προϋπολογισμού των οικείων φορέων και εντός του εκάστοτε οριζόμενου ορίου πληρωμών κατά τις σχετικές διατάξεις.
    Στο έγγραφο του κ. Μάρδα, αναφέρεται πως, η ελληνική νομοθεσία έχει προσαρμοστεί εδώ και δύο χρόνια, από το 2013,  σε οδηγία του Ευρωκοινοβουλίου για την καταπολέμηση των καθυστερημένων πληρωμών στις συναλλαγές του εμπορείου και προς αυτή τη κατεύθυνση, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, με ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα.
    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δημοσιονομικής Πολιτικής, ο χρόνος των ως άνω πληρωμών για τον μήνα Φεβρουάριο τρέχοντος έτους, έχει περιοριστεί στις 33 ημέρες.
    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, είναι  «γεγονός ιδιαίτερα θετικό για την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου».




    kontranews.gr

    Τσίπρας προς Σαμαρά : «Σου ζήτησε κανείς συγκυβέρνηση;»


    Έτσι ο Τσίπρας εξευτέλισε τον Σαμαρά στη Βουλή – «Σου ζήτησε κανείς συγκυβέρνηση;»

    Σφοδρή ήταν η σύγκρουση τη Δευτέρα στη Βουλή μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά. Οι δύο άνδρες εκτόξευσαν εκατέρωθεν απειλές περί αναζήτησης ποινικών ευθυνών για τα κυβερνητικά τους αποτελέσματα.
    Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιθετικός τόσο προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και προς τους δανειστές, λέγοντας μάλιστα ενόψει της επίσκεψής του στην Μόσχα πως «Η Ελλάδα δεν είναι χώρα υποτελής και υποταγμένη. Είναι χώρα κυρίαρχη και στα γεωπολιτικά και δεν μπορούν να παίζουν εταίροι και δανειστές».
    Από την άλλη πλευρά ο κ. Σαμαράς του επισήμανε ότι θα υπάρξει προανακριτική επιτροπή «για εκείνον που θα ρίξει την χώρα στα βράχια».

    Αλ. Τσίπρας «Στην Ελλάδα τα πραξικοπήματα τελείωσαν μαζί με το Παλάτι, πάρτε το χαμπάρι»

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «Στόχος αυτής της επιτροπής είναι να χυθεί άπλετο φως στις σκοτεινές πτυχές αυτής της πενταετίας» εξηγώντας ότι υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά.
    Λαμβάνοντας τον λογο αμέσως μετά την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Σαμαρά λέγοντας «μέχρι τώρα είχαμε την αίσθηση ότι παραμένατε καρτερικά την αποτυχία της κυβέρνησης. Όχι μόνο καρτερικά παραμονεύετε, αλλά μας απειλείτε εκ των προτέρων, ότι θα έρθει η αποτυχία και θα φέρει προανακριτική επιτροπή».
    Πρόσθεσε ότι σε μια κυβέρνηση που έχει αναλάβει μόλις δύο μήνες, σε μία περίοδο φορτωμένη με τις θυσίες του ελληνικού λαού και με τις δικές σας επιλογές τα χρέη και τα άδεια ταμεία, ο κ. Σαμαράς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει ετοιμάσει τις προανακριτικές επιτροπές τινάζοντας το όποιο κλίμα συναίνεσης.
    «Αποκαλυφθήκατε κ. Σαμαρά» είπε ο κ. Τσίπρας. «Δεν έχετε υπολογίσει σωστά» πρόσθεσε «Η χώρα έχει κυβέρνηση που διαπραγματεύεται με θάρρος και έχει στόχο να βγάλει τον ελληνικό λαό από τη λάσπη. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα υποτελής και υποταγμένη. Είναι χώρα κυρίαρχη και στα γεωπολιτικά και δεν μπορούν να παίζουν εταίροι και δανειστές.

    Αναφορικά με τους στόχους της επιτροπής είπε πως:

    «- Πρέπει να εξεταστεί σε βάθος και με λεπτομέρειες η διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματος του έτους 2009, που έλαβε χώρα το χειμώνα του ’10 από την νέα τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Για ποιο λόγο προχώρησε η κυβέρνηση σε αυτή την αναθεώρηση; Ποια μεθοδολογία μέτρησης ακολούθησε; Ποιος και γιατί πήρε αυτή την απόφαση που αποδείχτηκε απολύτως καταστροφική για την συνέχεια;
    – Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για την απόφαση της ΤτΕ να προχωρήσει λίγες μέρες πριν μπει η χώρα στο Μνημόνιο στην αύξηση του χρόνου για τον διακανονισμό των ελληνικών ομολόγων από τις τρεις στις δέκα ημέρες.
    – Πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα που σχετίζονται και με την αλλαγή μνημονιακής φρουράς τον Νοέμβριο του 2011. Να μάθουμε επιτέλους τι ακριβώς συνέβη στις Κάννες και ο κος Βενιζέλος ταξίδεψε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου και επέστρεψε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου. Και ο κ. Σαμαράς από αντιμνημονιακός έγινε ένθερμος υποστηρικτής του Μνημονίου.
    Ανεξαρτήτως των διαφωνιών μας με την κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να μάθουμε πώς ανατράπηκε Έλληνας πρωθυπουργός για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
    Συνέχισε την επίθεση στον κ. Σαμαρά λέγοντας «Ο κ. Σαμαράς, χωρίς να προκληθεί, σπεύδει να δηλώσει σε διεθνές μέσο ενημέρωσης ότι είναι πρόθυμος να μπει σε οικουμενική κυβέρνηση. Πότε; Δύο μήνες μόνο μετά τις εκλογές, με ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα και με μια καθαρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Σας ζήτησε κανείς να μπείτε σε οικουμενική κυβέρνηση κύριε Σαμαρά; Ή μήπως νοσταλγήσατε τη περίοδο των Καννών; Καθίστε εκεί στην αντιπολίτευση, συνηθίστε το γιατί θα μείνετε για πολλά χρόνια. Στην Ελλάδα τα πραξικοπήματα τελείωσαν μαζί με το Παλάτι, πάρτε το χαμπάρι».

    Αν. Σαμαράς: Αν οδηγήσετε την χώρα στα βράχια θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες

    Ο κ. Αντώνης Σαμαράς απαντώντας στον πρωθυπουργό επέστρεψε το γάντι αναφορικά με τις απειλές. «Σας πείραξε ότι είπα ότι είπα για προανακριτική επιτροπή αν πτωχεύσετε την χώρα. Ομολογήσατε όμως ότι σκοπεύετε να μετατρέψετε την επιτροπή σας σε προανακριτική» είπε και πρόσθεσε «εσείς απειλείτε. Ανοίξατε την βεντάλια του λαϊκισμού σας με την περισσή αλαζονεία σας και έχετε την εντύπωση ότι αν οδηγήσετε την χώρα στα βράχια δεν θα αναζητηθούν ευθύνες».

    Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρεις βασικούς χρονικούς σταθμούς: τα γεγονότα των Καννών, το «κούρεμα» του χρέους (PSI) αλλά και την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

    Τελικά, η πρόταση για σύσταση εξεταστικής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Συνολικά ψήφισαν 250 βουλευτές. «Υπερ» ψήφισαν 156, κατά 72 ενώ παρών δήλωσαν 22.
    Υπερ της πρότασης ψήφισαν οι ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του Ποταμιού. Από την ψηφοφορία απείχε η ΚΟ της Χρυσής Αυγής.
    Μετά από πρόταση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου η επιτροπή θα αποτελείται από 17 μέλη και ως πρώτη προθεσμία κατάθεσης του πορίσματος ορίστηκε η 6.10.2015.
    Τα επόμενες ημέρες τα κόμματα θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους και πιθανότατα μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την εκλογή του προεδρείου αλλά και για την συμπλήρωση του πρώτου καταλόγου μαρτύρων.
    Τα μέλη της επιτροπής θα εστιάσουν τις έρευνές τους σε τέσσερις συγκεκριμένες περιόδους οι οποίες «φωτογραφίζουν» και τα ελεγχόμενα πρόσωπα. Πρόκειται για:
    – Οκτώβριος 2009 – Μάιος 2010 περίοδος κατά την οποία εισήλθε η χώρα στο Μνημόνιο και η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου υπέγραψε την πρώτη δανειακή σύμβαση




    tridune.gr

    Kommersant : Ο Πούτιν θα προτείνει στον Α.Τσίπρα τη χορήγηση δανείου 10 δις

    ΠΑΚΕΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ









    Πακέτο οικονομικής στήριξης στην Ελλάδα, μέσα στο οποίο βρίσκεται και η χορήγηση δανείου, αναμένεται να προσφέρει στον Αλέξη Τσίπρα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου. Ως αντάλλαγμα θα ζητηθεί η επί ίσοις όροις συμμετοχή της Ρωσίας στις αποκρατικοποιήσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση.
    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant, η οποία φιλοξενεί δήλωση Ρώσου αξιωματούχου, η Μόσχα είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο να δώσει δάνειο στην Αθήνα. Την πρόταση αυτή εκτιμάται μάλιστα πως θα κάνει ο Β. Πούτιν στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη στο Κρεμλίνο.
    Όπως έχει αποκαλυφθεί από το defencenet.gr, το δάνειο αυτό μπορεί να είναι ύψους έως 10 δισ. δολαρίων και από ρωσικές πηγές αναφέρεται πως για να προωθηθεί η χορήγησή του αρκεί να το ζητήσει η ελληνική πλευρά. 
    Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η Ρωσία με εντολή του Προέδρου της Βλαντιμίρ Πούτιν είναι διατεθειμένη να στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα, αφενός με την άρση του εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προιόντα, κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα και αφορά τους Έλληνες παραγωγούς τη στιγμή που η καλλιέργεια της φράουλας είναι σε άνθιση και ακολουθούν και άλλα προιόντα τα οποία εξάγονταν σε μεγάλες ποσότητες στη Ρωσία, αφετέρου δε και σε θέματα ενέργειας.  
    Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να χαρίσει πρόστιμα εκατομμυρίων στην Ελλάδα από τη μειωμένη κατανάλωση κατά 40% την περασμένη χρονιά. Αυτό φέρεται να γίνεται με παρέμβαση του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Gazprom, όπως επίσης και να συζητείται η μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου από εδώ και στο εξής.
    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant, η Ρωσία εκείνο που θα ζητήσει από την πλευρά της είναι η συμμετοχή της στις αποκρατικοποιήσεις που θέλει να κάνει η Ελλάδα. Σημειώνεται πως η Μόσχα έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ και τα λιμάνια.
    Το δε «πάγωμα» στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ λόγω των εντάσεων που προβάλλει η Κομισιόν να περάσει στην Αζέρικη Socar, σαφώς και προκαλεί το ρωσικό ενδιαφέρον, όταν μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει πει πως ο διαγωνισμός μπορεί να προκηρυχθεί εκ νέου με νέους όρους.
    Εν αναμονή λοιπόν της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα αύριο εντείνεται και η ανησυχία από πλευράς Ευρωπαικής Ένωσης. Κι αυτό φαίνεται από τα επιθετικά δημοσιεύματα κατά της Ελλάδας και της κυβέρνησης τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα ρευστότητας.
    Αν λοιπόν στην Ελλάδα τίθενται εκβιαστικά διλήμματα, τότε και η Ε.Ε. θα πρέπει να επιλέξει που θέλει την Ελλάδα. 




    Το πρόγραμμα και η αυριανή συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Βλαδιμίρ Πούτιν

    07/04/15 - 14:59

    Αύριο στη 1 το μεσημέρι η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Βλάντιμιρ Πούτιν
    Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Μόσχα
    Στη 1 το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης ορίστηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα.
    Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών κρατών, κατά την οποία θα δεχθούν δύο ερωτήσεις.
    Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα για τη Ρωσία, θα έχει αύριο συναντήσεις και με ομοσπονδίες ομογενών.
    Ακόμα, ο πρωθυπουργός την Μεγάλη Πέμπτη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, τον πρόεδρο της ρωσικής Δούμας και τον Πατριάρχη Κύριλλο.
    Επίσης, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης θα δώσει διάλεξη στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η Ευρώπη. Προκλήσεις και προοπτικές».
    Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού:
    Τρίτη, 7 Απριλίου 2015
    16:00 Αναχώρηση για Μόσχα
    19:00 Άφιξη κ. Πρωθυπουργού και Αντιπροσωπείας που θα τον συνοδεύει στη  Μόσχα
    Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015
    10:00 -11:00  Κατάθεση στεφάνου από κ. Πρωθυπουργό στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη
    13:00 Κατ’ ιδίαν συνάντηση κ. Πρωθυπουργού και Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν
    14:00 Διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας
    15:15 Υπογραφή εγγράφων
    15:30  Συνέντευξη Τύπου κ. Πρωθυπουργού και Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν
    (Διερμηνεία ταυτόχρονη) (Δύο ερωτήσεις)
    18:30 Συνάντηση κ. Πρωθυπουργού με Προέδρους Ομογενειακών Συλλόγων Ρωσίας
    19:00 Διευρυμένη συνάντηση με Ομογενειακούς Συλλόγους
    Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015
    10:00 Διάλεξη κ. Πρωθυπουργού με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η Ευρώπη.  Προκλήσεις και προοπτικές» στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO).
    12:00 Συνάντηση κ. Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, κ. Sergey Naryshkin  (1+6 +Διερμηνέας) (Κτίριο Κρατικής Δούμας).
    15:00 Συνάντηση του Πρωθυπουργού  με τον Ρώσo Πρωθυπουργό, κ. Μεντβέντεφ στον Οίκο Δεξιώσεων της Ρωσικής Κυβέρνησης
    16:30 Συνάντηση κ. Πρωθυπουργού με Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ.κ.
    Κύριλλο στην Ιερά Μονή Αγ. Δανιήλ.






    kontranews.gr