22 Φεβρουαρίου 2015

<< Στα κάγκελα>> ΣΥΡΙΖΑ - και η κυβέρνηση μετά τούς κεραυνούς Γλέζου - Πως αντάδρασαν κορυφαία στελέχη και υπουργοί

22/2/2015




Μεγάλη αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση έχει προκαλέσει η σφοδρή κριτική του ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζου στα πεπραγμένα της διαπραγμάτευσης. Κορυφαία στελέχη και υπουργοί σχολίασαν με διαφορετικό τρόπο ο καθένας την τοποθέτηση Γλέζου.

Παπαδημούλης: Αγαπώ και σέβομαι τον Μ. Γλέζο αλλά δεν συμφωνώ


Αινιγματική η στάση του Γιάννη Μηλιού


Σακοράφα: Ο λαός έδωσε εντολή για ακύρωση του μνημονίου
Φλαμπουράρης: Περιμέναμε μια πιο δίκαιη και νηφάλια αποτίμηση

«Η Ευρώπη παρακολουθεί με ανακούφιση την απομόνωση των ακραίων φωνών της λιτότητας στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη συμφωνία στο Eurogroup, ενώ παράλληλα πάνω από το 80% του ελληνικού λαού στηρίζει τη διαπραγμάτευση» αναφέρει σε δήλωσή του, ο υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.
«Την ώρα, λοιπόν, που η δύσκολη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη περιμέναμε μια πιο δίκαιη και νηφάλια αποτίμηση από ένα στέλεχος της εμπειρίας και της διαδρομής του Μανώλη Γλέζου» καταλήγει ο Α. Φλαμπουράρης.

Υπενθυμίζεται ότι απαντηση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και το Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία αναφέρει πως «είναι πιθανό ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται»
Πηγή: topontiki.gr


Γλεζος: Ζητώ συγγνώμη απο τον ελληνικό λαό που συνήργησα στον συμβιβασμό και συντήρησα αυτή την ψευδαίσθηση

22/2/2015
Προσθήκη λεζάντας
Μεγάλη αίσθηση προκαλεί η δήλωση- κατηγορία  του ιστορικού στελέχουςτη; Αριστεράς και ευρωβουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου με την οποία ζητά συγγνώνη από τον ελληνικό λαό επειδή βοήθησε να συντηρηθεί η ψευδαίσθηση των πρεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολο το Αρθρο του Μανώλη Γλέζου

Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.
Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
 Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.
Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.
Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.
 Κρίμα και πάλι κρίμα.
Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.
 Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.
 Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.
Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις.  Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.
Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.Μανώλης Γλέζος  Βρυξέλλες 22-2-2015


fylokaiftero.gr