19 Φεβρουαρίου 2015

Μήπως δεν θέλουν την συμφωνία οι Γερμανοι ; και το πάνε ...αλλού

19-2-2015 10:10 μμ

 

«Λύσσα» βγάζουν οι Γερμανοί – Δεν θέλουν συμφωνία με την Ελλάδα
Πρωτοφανής, υπονόμευση των ελληνικών θέσεων, της ελληνικής πρότασης για εξάμηνη παράταση  παράταση, από τους Γερμανούς, που διένειμαν έγγραφο «ντροπής » στη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Eurogroup, το Euroworking Group με το οποίο μας λένε απατεώνες, αφού αναφέρεται πως  ότι η Ελλάδα θέλει να εξαπατήσει τους Ευρωπαίους.
Συνεχίζουν την πρόκληση, υποδεικνύοντας το πώς πρέπει να διατυπωθεί το αίτημα παράτασης του προγράμματος για να το δεχτούν. Κάνουν τα πάντα για  να κερδίσουν τους άλλους 17 της ζώνης του ευρώ και στήνουν ένα σκηνικό άγριας κόντρας, για το Eurogroup.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών,  χαρακτηρίζει «Δούρειο Ίππο» το ελληνικό αίτημα παράτασης, για να «ξεγελάσουμε» τους Ευρωπαίους προκειμένου η Ελλάδα να συνεχίσει να λαμβάνει χρηματοδότηση, δίχως ωστόσο να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το τρέχον πρόγραμμα.
Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης ανέφεραν, πως «Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή τη στάση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ως "Δούρειο Ίππο" όσων δεν θέλουν αμοιβαία επωφελή συμφωνία για την Ευρώπη».
Αυτό που φαίνεται, είναι ότι το οικονομικό επιτελείο της Γερμανίας,  θέλει να υπονομεύσει τις ελληνικές θέσεις, να καταστρέψει κάθε ελπίδα για  μία συμφωνία που θα γλύτωνε την Ευρώπη από τα χειρότερα, έτσι ώστε να μας βάλουν στο αδιέξοδο που θα φέρει η έλλειψη ρευστότητας τους επόμενους μήνες, αν μείνουμε χωρίς πρόγραμμα.

 πηγή